5 secrete ale uleiului de cocos

1 73948 original jpg jpeg

Uleiul din compoziţia nucii de cocos are o puternică acţiune antioxidantă asupra organismului. Mai exact, uleiul de cocos are o serie de beneficii asupra corpului, dar şi asupra pielii şi părului. Iată care sunt acestea!

Luptă împotriva bacteriilor

Studiile arată că un consum constant de ulei de cocos ajută organismul să lupte împotriva bacterilor şi virusurilor care determină apariţia răcelilor comune sau a gripei.

Eficient în lupta contra diabetului

De asemenea,acest tip de ulei s-a dovedit a fi eficient în lupta contra diabetului,întrucât menţine în limite normale nivelul de zahăr din sânge. În plus,uleiul îmbunătăţeşte digestia şi uşurează absorţia vitaminelor în organism.

Scade colesterolul total

Uleiul de cocos conţine un acid gras saturat numit acid lauric,care are rolul de a mări nivelul colesterolului bun (HDL) din sânge,menţinând în limite normale colesterolul total.

În plus,uleiul de cocos ajută la buna funcţionare a tiroidei. Atunci când glanda tiroidiană nu funcţionează în mod corespunzător poate duce la creşterea nivelului de colesterol din sânge.

Menţine inima sănătoasă

Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine,uleiul de cocos combate efectele nocive ale radicalilor liberi,prevenind astfel distrugerea ţesuturilor şi afectarea organelor. Procesul de oxidare este cauza majoră care duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi la accelerarea îmbătrânirii pielii.

Reglează greutatea corporală

Uleiul de cocos conţine un tip de grăsimi sănătoase care contribuie la creşterea cantităţii de energie furnizată de organism prin arderea eficientă a depozitelor de grăsimi.

Un studiu recent arată că femeile care au consumat 2 linguri de ulei de cocos timp de 12 săptămâni nu doar că nu au mai acumulat calorii,dar au şi reuşit să reducă în mod considerabil procentul de grăsime abdominală.