5 trucuri care te ajută să slăbeşti

1 79139 original jpg jpeg

După o perioadă în care ai mâncat toate bunătăţile culinare şi nu ţi-ai refuzat nimic, a venit momentul să te gândeşti cum îţi revii în formă. Dacă ţi-ai propus să slăbeşti, dar nicio dietă nu te mai încântă, află că există câţiva paşi simpli pe care ai putea să îi pui în aplicare.

Notează-ţi totul!

Înainte de a începe revizuirea obiceiurilor alimentare, înregistrează tot ce bei şi mănânci. O poţi face cu ajutorul unei agende sau prin intermediul aplicaţiilor de profil. În acest fel, vei deveni mult mai responsabilă de stilul de viaţă şi vei încerca să îl îmbunătăţeşti. Propune-ţi un obiectiv de slăbit şi nu te opri din a-l urma! Dacă vei contabiliza fiecare muşcătură, vei deveni conştientă de caloriile suplimentare pe care altădată nici nu le băgai în seamă.

Nu îţi ascunde intenţia de a slăbi

Nu e un secret că vrei să slăbeşti şi nici nu e un lucru faţă de care te-ai putea ruşina. E bine să vorbeşti cu o prietenă despre acest lucru, să îi spui cât îţi este de greu la început şi să vă împărtăşiţi sfaturi referitoare la acest subiect. E posibil să aveţi scopuri similare, iar terapia de grup să vă încurajeze şi mai mult. Totuşi, ai grijă să nu îţi compari rezultatele cu o amică deoarece s-ar putea ca ea să slăbească mai mult decât tine, iar tu să fii dezamăgită şi să renunţi. Aminteşte-ţi că fiecare organism e diferit în felul său.

Revizuieşte-ţi bucătăria

Poţi începe prin a arunca toate ispitele din bucătărie care îţi fac cu ochiul seara, când ajungi acasă. Gândeşte-te la alimentele în faţa cărora nu ai rezista şi elimină-le fără nicio urmă de regret. Înlocuieşte-le cu fructe, legume, cereale integrale, lactate cu un conţinut redus de grăsimi şi carne slabă şi pune în faţa lor şi câteva gustări delicioase, cu puţine calorii, pe care să le vezi primele când ţi-e poftă de ceva bun.

Un altfel de răsfăţ

Dacă până acum, un răsfăţ însemna pentru tine o cutie mare cu bomboane de ciocolată sau îngheţata ta favorită, ai ocazia să încerci şi alte tipuri de răsfăţ. Dacă te vei răsplăti, vei reuşi să îţi menţii motivaţia. Spre exemplu, după ce ai slăbit 5 kilograme sau ai reuşit să mergi de 5 ori pe săptămână la sala de sport, mergi la un masaj relaxant sau la un salon de înfrumuseţare.

Orice ar fi, nu trişa!

După o perioadă în care poate ai slăbit, vei avea tendinţa să trişezi şi să crezi că nu se va întâmpla nimic rău dacă guşti din burgerul favorit sau dacă uiţi pentru o zi de dieta strictă. Nu vei face decât să îţi aminteşti de perioada în care te înfruptai din toate mâncărurile şi să îţi dai seama că faci parte din rândul persoanelor slabe, care nu reuşesc ce şi-au propus. Pentru binele tău, ţine-te cât mai departe de tentaţii şi învaţă să ai răbdare!Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg