7 beneficii ale cepei
Chiar dacă îţi aduce lacrimi în ochi, ceapa este un aliat în lupta contra diferitelor boli. Savoarea ei dă gust preparatelor tale, iar beneficiile nutriţionale nu sunt de neglijat.
Iată în ce fel te ajută ceapa:
-substanţele fitochimicedin componenţa cepii îmbunătăţesc absorbţia vitaminei C în organism,ceea ce duce la creşterea imunităţii.
-ceapa conţine crom,care echilibrează glicemia.
-în medicina tradiţională,ceapa este folosită pentru a reduce inflamaţiileşi a vindeca infecţiile.
-dacă mănânci ceapă crudă,e foarte bine! Ceapa stimulează producţia de colesterol bun (HDL),ceea ce menţine sănătaea inimii.
-conţin un compus numit quercitină,cu rol în prevenţia cancerului.
-conţin antioxidanţicare neutralizează radicalii liberi,ceea ce scade riscul apariţiai ulcerului gastric.
-ceapa verde conţine vitamina A.
Citeşte şi: