7 ritualuri de dinainte de culcare ca să te trezeşti mai fericită

1 75157 original jpg jpeg

Pentru unele persoane, dimineţile reprezintă cea mai proastă parte a zilei deoarece obişnuiesc să se trezească obosite şi morocănoase. Dacă te numeri printre acei oameni care detestă dimineaţa, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te odihneşti mai bine.

Dormi în haine confortabile

Alegerea pijamalei de noapte este importantă dacă vrei să ai un somn liniştit şi pielea ta să respire. Evită hainele strâmte şi incomode,care nu te vor lăsa să te relaxezi în voie.

Alege băuturi sănătoase

Un pahar de vin seara,înainte de culcare,sună minunat,însă nu e şi atât de sănătos. Renunţă la obiceiul de a consuma alcool noaptea şi fă loc ceaiului calmant,din muşeţel,valeriană sau lavandă. Uleiurile volatile te vor face să adormi instantaneu.

Gustări sănătoase

E simplu să mănânci o pungă mare de chipsuri în timp ce stai la tv,în pat şi aştepţi să adormi. Dar mai bine optezi pentru un iaurt hrănitor sau o banană care îţi va conferi o senzaţie de saţietate. Datorită potasiului pe care îl conţine,banana te va ajuta să ai un somn lung.

Evită tehnologia

Dacă obişnuieşti să petreci prea mult timp în mediul virtual,în special înainte să adormi,e bine să ştii că acest lucru îţi poate cauza insomniişi o dispoziţie proastă. În plus,lumina de la laptop sau telefon îţi afectează ochii. Dacă nu poţi renunţa de tot,încearcă măcar să reduci numărul orelor,puţin câte puţin.

Dormi în încăperi întunecoase

Sensibilă la lumină,chiar şi în timpul nopţii? E posibil să te deranjeze lumina de la vecini,luna plină sau chiar iluminatul stradal. De aceea,e bine să tragi draperiile înainte de culcare şi să te asiguri că este întuneric complet la tine în cameră.

Citeşte ceva inspiraţional

Dacă te simţi fără vlagă şi nu poţi să adormi,alege să citeşti un pasaj dintr-o carte care îţi place sau pur şi simplu câteva paragrafe inspiraţionale. Îţi vor da o stare bună şi,astfel,vei adormi cu zâmbetul pe buze.

Pregăteşte-te pentru o nouă zi

Decât să fii stresată şi să te gândeşti toată noaptea la cum faci să îţi împarţi timpul şi cum vei rezolva toate sarcinile de la serviciu, mai bine scrie pe o foaie un plan de activităţi,pentru a şti cu exactitate ce vei face. În aşa fel,grijile nu te vor mai stresa în timpul nopţii iar a doua zi te vei trezi mai odihnită şi mai fericită.

Sursă foto: http://mindfulnessmama.com