7 trucuri de relaxare garantate

1 59136 original jpg jpeg

După o zi încărcată la serviciu, este timpul să te relaxezi. Noi îţi dăm câteva sugestii pentru ca tu să te simţi mai plină de viaţă ca niciodată.

Baia parfumată,binefacere pentru corp şi pentru suflet

O baie parfumată este relaxantă,revigorantă şi-ţi va reda buna dispoziţie. Începe prin a turna în apa din cadă 6-8 picături de ulei esenţial de lavandă,după care presară petale de trandafiri. În baie ar trebui să fie cât mai puţină lumină,pentru a crea o atmosferă relaxantă. Aprinde câteva lumânărele parfumate,pe care le aranjezi de jur împrejurul căzii. Stai în baie timp de 20 de minute,ca să te bucuri din plin de starea de bine pe care ţi-o dă aroma relaxantă,timp în care te poţi răsfăţa cu un pahar de vin,preferabil roşu. Acesta are mai mult de 20 de antioxidanţi,cu efecte benefice pentru organism. Conform celor mai recente studii,un pahar de băutură slab alcoolizată,consumat zilnic,întârzie declinul mintal.

Trezeşte-ţi simţurile cu arome speciale

Aromele speciale îţi trezesc amintiri plăcute,te ajută să te relaxezi şi-ţi ridică moralul. Aşadar,aprinde lumânărele,beţe parfumate sau esenţe volatile şi lasă-te învăluită de mirosul lor seducător. Pentru o atmosferă cât mai plăcută,poţi alege o combinaţie de potpouri,adică amestecuri de plante şi de fructe uscate şi parfumate,care se pun în vase largi pentru a răspândi mirosul. Aşază vasul pe o noptieră sau pe un dulap nu foarte înalt.Ciocolata,elixirul fericirii

Deja nu mai este un secret,ci s-a dovedit ştiinţific:ciocolata te face fericită! Aceasta conţine feniletilamină,aceeaşi substanţă chimică eliberată în organism atunci când ne îndrăgostim. Aşadar,aşază-te în mijlocul patului şi savurează din ciocolata sau din bomboanele tale preferate. Poţi încerca ciocolata neagră care te va ajuta să scapi de oboseală. Un studiu britanic arată că adulţii care mănâncă zilnic,timp de aproape o săptămână,în jur de 50 de grame de ciocolată cu un conţinut de cacao de 85% se simt mai puţin obosiţi. Pe lângă asta,ciocolata neagră reduce nivelul tensiunii arteriale,îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,reducând riscul atacului de cord,şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Dacă vrei să te simţi mai împlinită şi mai fericită,optează pentru o plimbare în aer liber,în fiecare seară sau măcar o dată pe săptămână,în locul unei ore de privit la televizor. Totodată,fă în fiecare zi o jumătate de oră de gimnastică uşoară,deoarece sportul stimulează secreţia de serotonină,hormonul fericirii.

Aşază-te confortabil în locul în care te simţi cel mai bine din casă şi citeşte o carte bună. Încearcă să te concentrezi la acţiunea romanului şi detaşează-te de problemele cu care te-ai confruntat în timpul zilei.

Ascultă muzică

Meloterapia (terapia prin muzică) a ajuns o adevărată metodă de tratament. Aşadar,pentru a te folosi de binefacerile acesteia,ai nevoie de un CD player. Aşază boxele la doi metri de tine şi stai într-o poziţie comodă pe un fotoliu sau chiar în pat. Încearcă să te relaxezi cât mai mult şi să te laşi în voia sunetelor care te înconjoară. Rămâi în această stare între o jumătate de oră şi o oră pe zi. Volumul nu trebuie să fie nici prea mic,să te chinui să auzi,dar nici prea mare,deoarece devine stresant.

Dansul înseamnă bună dispoziţie,restabilirea echilibrului şi armoniei. Aşadar,dansează prin casă sau,dacă ai timp,mergi la cursuri de dans. Prin mişcare îţi poţi creşte abilitatea de a-ţi exprima stări,atitudini,idei şi-ţi poţi depăşi anumite blocaje emoţionale. Dansul îmbunătăţeşte circulaţia şi-ţi tonifică muşchii,şi,în plus,obţii un tonus psihic excelent,te eliberezi de tensiunile acumulate în timpul zilei şi-ţi încarci bateriile pentru o nouă zi de muncă. Unde mai pui că te ajută să scapi de kilogramele în plus,deoarece în treizeci de minute de dans arzi 219 calorii.

Dacă vrei să scapi rapid de starea de încordare,masează-ţi tâmplele cu o picătură de ulei de levănţicăRecente

Ticuri nervoase care dau de gol un mincinos Sursa imagine shutterstock 1188927202 jpg
Semne subtile prin care corpul iti arata ca ai emotii reprimate Sursa imagine Pixabay jpg
calculator jpg
Cum îți dai seama că te înșală, în funcție de zodia lui jpg
Minunile Sfantului Grigorie Decapolitul Sursa imagine Doxologie jpg
limbi straine jpg
Secretul minunilor de la Manastirea din Giurgeni Sursa foto Instagram andreea elena dumbrava  1 jpg
Semnificația celor mai comune vise jpg
Test de pesonalitate Vezi ce spune despre tine modul in care iti aranjezi parul Sursa foto Pixabay jpg
rugaciuni farmece shutterstock 716270089 jpg
Trucuri să arati perfect in fotografii Sursa foto Shutterstock webp
Ai fost pagubit Cere si ajutorul Sfantului Mina, ocrotitorul nedreptatitilor Sursa foto Arhiepiscopia Sucevei jpg
Prenume de fetite jpg
Ce spune despre tine încaltamintea favorita Sursa foto Pixabay jpg
Obiceiuri si superstitii de Sfintii Mihail si Gavriil Sursa foto Shutterstock 1995712685 jpg
Ralph Lauren jpg
Telecomanda jpg
TOP 5 lucruri pe care trebuie să le ai mereu la tine ca femeie de afaceri jpg
limbajul iubirii jpg
nas jpg