7 trucuri să slăbeşti fără să ţii o dietă

Dereglări hormonale remedii naturiste jpeg

Bunele obiceiuri gastronomice la care nu renunţi chiar te ajută să slăbeşti mai mult decât o dietă pe care o ţii o perioadă limitată de timp. Fii atentă la ce şi cum mănânci de-a lungul zilei!

Dacă n-ai multe kilograme în plus,e nevoie să faci doar câteva schimbări fără a fi nevoie să urmezi un regim alimentar riguros!

1. Alege mâncarea gătită

Slăbeşti mai uşor dacă ştii exact ce mănânci. În preparatele făcute de tine ştii exact ce cantitate de sare şi condimente ai pus sau ce tip de îndulcitor ai folosit,ca să nu mai vorbim că nu există riscul de a ingera şi conservanţi,aditivi alimentary,pentru că totul e proaspăt sau gătit imediat după decongelare.  Mâncând ce prepare acasă îţi reduci aportul zilnic de calorii cu până la 300.

2. Mănâncă încet

Mestecarea fără grabă stimulează digestia. În plus,declanşează apariţia la timp a senzaţiei de saţietate,ceea ce te face să mănânci atât cât este necesar şi chiar mai puţin decât mâncai când te grăbeai.

3. Bea ceai verde

Înainte de a face sport,obişnuieşte-te să bei o ceaşcă de ceai verde. Îi aduce un plus de antioxidanţi,pentru a arde mai repede grăsimile şi mai multă energie datorită teinei,care acţionează precum cafeina.

4. Ţine un jurnal culinar

Notează absolut tot ce mănânci şi bei peste zi. Aşa vei putea să-ţi controlezi mai bine dieta şi să-ţi ajustezi programul de masă.

5. Micşorează porţiile

Dacă te-ai obişnuit să mănânci tot din farfurie,pune mai puţin la o masă şi fă-ţi un obicei de a mânca mai des. E mai sănătos să ai porţii mici şi să nu te ridici de la masă cu senzaţia de preaplin.

6. Înlocuieşte alt tip de carne cu peşte

Sunt foarte multe varietăţi de peşte din care ai de ales,deci n-ai cum să te plictiseşti dacă vrei să mănânci peşte mai des. E cea mai bună opţiune când vrei să slăbeşti. O dietă cu mai mult peşte te ajută să slăbeşti cu 20% mai mult decât dacă mănânci carne albă sau roşie. Mai mult,duce la accelerarea metabolismului şi la un aport mai mare de Omega-3,acizi graşi esenţiali care ard mai multe calorii.

7. Bea adeseori limonadă cu stevia

Pe lângă apă sau ceaiuri limonadele sunt excelente pentru o bună hidratare,dar şi pentru a slăbi mai uşor,pentru că deshidratarea poate să afecteze metabolismul. Vitaminele şi antioxidanţii pe care-i procuri dintr-un pahar de limonadăsunt de ajutor în eliminarea toxinelor.