9 utilizări surprinzătoare ale aspirinei

1 67490 original jpg jpeg

De mai bine de 100 de ani aspirina a fost folosită pentru a domoli durerile şi pentru a alunga simptomele mahmurelii. Iată alte 9 utilizări surprinzătoare ale aspirinei.

Tratament pentru acnee

Pentru ca acneea să se vindece mai repede,pisează două aspirine şi amestecă-le cu puţină apă,cât să capete consistenţa unei paste. Aplicătratamentulpeste coşuri,lasă să se usuce şi îndepărtează cu apă caldă.

Remediu pentru înţepăturile de insecte

Înţepăturile sunt dureroase,se vindecă greu şi sunt inestetice. Pentru a grăbi procesul,dizolvă o aspirină în puţină apă şi pulverizeaz-o peste înţepătură. Repetă tratamentul de 4-5 ori pe zi.

Îndepărtează petele

Pentru a scăpa de urmele de iarbă,ţigări sau cafea de pe mâini,amestecă 2-3 aspirinecu zeama de la o lămâie. Înmoaie un burete în soluţie şi freacă mâinile.

Amestec anti-mucegai

Dacă vrei să previi apariţia mucegaiului în anumite zone este de ajuns să dizolvi o aspirină în 250 ml de apă. Pune amestecul într-un pulverizator şi dă în zonele cu probleme,după ce în prealabil ai îndepărtat mucegaiul deja existent.

Fertilizator pentru trandafiri

Aceste flori gingaşe vor prinde rădăcini mai repede dacă dizolvi 3 tablete de aspirină în 15 litri de apă. Pune rădăcinile trandafirilor în această soluţie pentru câteva ore,după care plantează trandafirii în sol.

Remediu împotriva mătreţii

Pentru un păr mătăsos şi fără urmă de mătreaţă sau mâncărime a scalpului,amestecă 2 aspirine zdrobite cu 2-3 linguri de şampon. Spală părul în mod normal cu această combinaţie,lasă să acţioneze 2 minute,după care clăteşte şi mai şamponează-te odată.

Exfoliant de casă

Şi tenul tău are nevoie de exfoliere,însă pentru că este mai sensibil trebuie să foloseşti un exfoliant mai delicat,iar aspirina este o idee la îndemână. Spală-te pe faţă cu o soluţie făcută dintr-un amestec de aspirină şi apă,iar celulele moarte vor fi îndepărtate.

Te scapă de bătături

Bătăturile sunt o problemă cu care se confruntă multe dintre noi. Pune pe bătături o soluţie făcută din 6 aspirine zdrobite,½ lingură de apă şi ½ lingură de aspirină. Lasă să acţioneze 15 minute,după care freacă zona cu o piatră ponce.

Prelungeşte viaţa plantelor

Florile din vază înfrumuseţează orice încăpere,însă de multe ori rezistă foarte puţin. Te poţi bucura mai mult de parfumul florilor dacă pui în vaza cu apă 1 spirină şi pulverizezi pe flori apă cu aspirină.