Aceste alimente sunt bogate în antioxidanţi

1 69944 original jpg jpeg

Te-ai simţit de multe ori fără chef de nimic? Te-ai gândit că organismului îi lipseşte ceva, deoarece te-ai simţit lipsită de energie toată ziua? Atunci, s-ar putea să ai nevoie de mai mulţi antioxidanţi în corp.

Dar nu trebuie să-ţi faci griji! Există câteva alimente care sunt bogate în antioxidanţi. Iar partea cea mai bună este că acestea sunt foarte comune şi uşor de găsit,şi care pot fi incluse în dieta zilnică chiar de astăzi. Vrei să ştii care sunt?Antioxidantul este o moleculă care stopează procesul de oxidare,care este o reacţie în lanţ şi care are loc într-o celulă care conduce în cele din urmă la deteriorarea sa. Consumul de alimente bogate în antioxidanţi ajută la terminarea procesului de oxidare,menţinând astfel celulele sănătoase. La urma urmei,corpul este format din celule,şi orice deteriorare poate avea efecte asupra sănătăţii.

Iată care sunt alimentele cele mai bogate în antioxidanţi: Lămâia

Acest fruct citric conţine vitamina C,care este o puternică sursă de antioxidanţi. La fel de bună este şi lămâia verde.

Căpşunile

Aceste fructe absolut delicioase conţin vitamina C. În plus,dacă nu ştiai,corpul stochează această vitamină pentru a o folosi atunci când este nevoie. De aceea,poţi începe să mănânci alimente care conţin vitamina C în mod regulat.

Nucile

Acestea sunt o sursă bogată de vitamina E,care este o alternativă a antioxidanţilor în organism. La fel ca vitamina C,vitamina E poate fi stocată în corp impreună cu grăsimile sănătoase din ficat. În afară de nuci,la fel de benefice sunt şi migdalele,alunele,fisticul,nucile pecan. În plus,un studiu a arătat că persoanele care mănâncă nuci îşi prelungesc viaţa cu cel puţin 2 ani.

Broccoli

Această plantă verde are o mare cantitate de vitamina C,ceea ce o face o altă sursă de alimente bogate în antioxidanţi. Împreună cu vitamina C,broccoli conţine şi seleniu,care ajută la combaterea deteriorării celulelor din organism.

Ouăle

Oul este cel mai comun aliment care se găseşte în întreaga lume. Conţine vitamina E,care este necesară pentru terminarea procesului de oxidare.

Peştele

Acesta este bogat în seleniu,fiind cel care are grijă de celulele din organism,care pot fi deteriorate în timp. Poţi mânca orice fel de peşte deoarece toate sunt bogate în antioxidanţi.

Vinul roşu

Acesta este preparat din struguri roşii care conţin polifenoli,fiind cei care ajută la combaterea procesului de oxidare din organism.