Aceste băuturi îţi menţin inima sănătoasă
Consumate cu grijă, aceste băuturi pot avea efecte benefice asupra sănătăţii. Berea, consumată în cantităţi moderate, turmericul şi piperul negru au fost incluse de nutriţionişti în categoria alimentelor care ar putea îmbunătăţi digestia.
Consumul moderat de bere îmbunătăţeşte digestia
Buna funcţionare a sistemului digestiv are efecte directe asupra a trei factori vitali pentru organism:greutatea corporală,imunitatea şi reglarea metabolismului,de aceea este foarte important să îi menţinem sănătatea şi buna funcţionare. Alimentele pe care le consumăm joacă un rol cheie într-o digestie sănătoasă. Specialiştii includ în categoria alimentelor benefice pentru sănătatea sistemului digestiv şi lichidele bogate în fibre,precum berea,consumată în cantităţi moderate.
"Un pahar de bere consumat după o masă mai copioasă sau după mâncăruri mai grase, poate acţiona benefic asupra întregului organism având un rol în îmbunătăţirea digestiei. Un consum moderat al acestei băuturi-aliment ar putea aduce beneficii organismului, contribuind la asigurarea unui tranzit intestinal corespunzător. Concret, fibrele pot stimula secreţia de acid gastric, pancreatite, enzime, gastrină şi colecistochinină, substanţe nutritive necesare pentru stimularea tranzitului intestinal corespunzător",a declarat Dr. Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.
Specialiştii atrag atenţia că secretul pentru obţinerea unor efecte benefice organismului constă în moderaţie,nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor şi 660 ml în cazul bărbaţilor.
Turmericul menţine sistemul digestiv sănătos
Turmericul este un remediu natural care poate sprijini hrănirea bacteriilor prietenoase ale sistemului digestiv. Condimentul conţine anumite substanţe active numite curcuminoide cu efecte antioxidante,antiinflamatorii şi anticancerigene. Nutriţioniştii recomandă consumarea turmericului (o linguriţă) diluat într-un pahar cu apă călduţă.
Piperul ajută la digestie
Specialiştii în nutriţie recomandă ca piperul negru proaspăt măcinat să fie folosit la preparea mâncării. Studiile internaţionale făcute pe această mirodenie arată că piperul negru poate îmbunătăţi digestia şi stimulează imunitatea. Principala sa substanţă activă,piperina,poate îmbunătăţi digestia,poate ajuta la reducea nivelului de grăsimi în sânge şi are proprietăţi antioxidante. Piperul creşte nivelul secreţiei de acid din stomac,ajutând astfel sistemul digestiv al organismului. Crampele şi balonarea sunt doar două dintre simptomele unei funcţionări defectuoase a sistemului digestiv pe care piperul le combate.