Adevărul despre alimentele bio

1 73323 original jpg jpeg

Să alegem să mâncăm hrană bio reprezintă un stil de viaţă ecocompatibil ce garantează respect pentru pământ, apă şi animale. Aceasta, din păcate, nu-i salvează pe oameni de boli. Nutriţionista Marie Vrânceanu, de la Cabinetul de Nutriţie şi Nutrigenetică Eurodit, ne spune adevărul despre alimentele bio.

Marketingul este sufletul comerţului cu alimente bio. În cadrul unui studiu efectuat în Italia,de Asociaţia Altroconsumo,au fost examinate şase categorii de alimente:lapte,iaurt,dulceaţă,biscuiţi,cereale pentru mic dejun şi fette biscottate (pâine prăjită).

Au fost evaluate atât calitatea ingredientelor,cât şi prezenţa contaminanţilor:hormoni,micotoxine şi pesticide.

Iaurturi cu ingrediente... nenaturale

"Maria Seveso, biolog şi autoarea cărţii «Speriamo in Bio (Speram în Bio)», spune că un produs industrial biologic nu are niciun sens decât dacă se acordă o importanţă deosebită tuturor ingredientelor. Însă acest lucru nu se întâmplă. În urma studiului Asociaţiei Altroconsumo a rezultat că şi în iaurturile bio găsim o listă de ingrediente foarte puţin naturale, cum ar fi agenţi de îngroşare, gelifianţi, coloranţi şi arome. În pâinea prăjită bio s-au găsit grăsimi de proastă calitate, însă nu s-au găsit pesticidele existente în pâinea normală",explică nutriţionista Marie Vrânceanu.