Adevărul despre lapte şi lactate

1 71720 original jpg jpeg

Laptele a început să fie procesat în urmă cu 8000 de ani şi este cunoscut de mulţi oameni ca fiind o băutură miraculoasă, cu efecte foarte benefice asupra organismului uman. Din păcate, în acest articol, vei vedea “latura întunecată” a laptelui.

Logică

Omul este singurul mamifer care consumă laptele altei specii (cu excepţia unor cazuri izolate). De asemenea,este singurul mamifer care consumă lapte după perioada de înţărcare. Cred că eşti de acord cu faptul că laptele vacii este destinat doar viţelului,nu taurului şi nici omului. Acesta este motivul pentru care laptele vacii (sau al altor animale) este total diferit de laptele de om. Este foarte greu de digerat şi are efecte nocive,deoarece are o concentraţie mult mai mare de nutrienţi şi hormoni decât cel de om. Totuşi,cum toate mamiferele ştiu când trebuie să nu se mai hrănească,cu lapte,iar inteligentul om,nu?

Bani

Laptele nu era de ajuns,aşadar,s-au creat lactatele:iaurt,brânză,caşcaval,smântână,unt. În urma consumului,toată lumea este mulţumită:consumatorii,producătorii,intermediarii,mass-media şi desigur,statul. Nimănui nu i-ar plăcea ca de mâine să nu se mai consume produse lactate. Consumatorii sunt înnebuniţi după gustul acestora,iar ceilalţi după gustul banilor. Acesta este motivul pentru care consumatorii nu ştiu adevărul despre lapte şi derivatele acestuia. Şi mai mult ca sigur,nu vom vedea în viitorul apropiat la TV campanii de genul “Spune NU laptelui!”.

Mai multe informaţii despre produsele lactate găseşti AICI!