Află ce pericole te pândesc dacă mănânci cartofi mai verzi!

1 61353 original jpg jpeg

Cartofii sunt o legumă folosită în mod constant la prepararea multor mâncăruri delicioase. Însă ştii pe care trebuie să-i foloseşti pentru a nu-ţi pune în pericol sănătatea?

Poate că ai observat,uneori,că unii cartofi dintre cei pe cre îi cumperi sunt ceva mai verzi. Culoarea lor este dată de cantitatea mare de clorofilă pe care o conţin.Specialiştii atrag atenţia că este de preferat să nu se consume cartofii dacă sunt verzi fiindcă pot fi extremi de periculoşi pentru corp.

Cercetătorii au descoperit că pe lângă clorofilă,cartofii verzi conţin şi cantităţi mari de solanină,o substanţă toxică ce duce la apariţia senzaţiei de greaţă,a stărilor de vomă,a durerilor de cap,a diareei şi a multor alte probleme de sănătate.

Oamenii de ştiinţă subliniază faptul că o cantitate mare de clorofilă înseamnă,automat,şi o cantitate mare de solanină. Astfel,cu cât cartofii sunt mai verzi,cu atât sunt mai nocivi pentru corp.

Mai mult,dacă cartofii pe care i-ai gătit au un gust uşor amar,nu îi mai consuma. Altfel,rişti să te îmbolnăveşti.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg