Află cum îţi creşte zahărul nivelul colesterolului!

1 71132 original jpg jpeg

Atunci când mergi la doctor din cauza valorilor crescute ale colesterolului, ţi se va atrage atenţia să renunţi la consumul de grăsimi saturate. Însă, şi zahărul este responsabil de colesterolul ridicat.

Cum apare excesul de glucoză?

O mică parte din grăsimi se transformă în colesterol. Ceea ce produce creşterea colesterolului este consumul la ore diferite a alimentelor bogate în carbohidraţi şi în zaharuri. Însă cum anume se transformă zaharurile în colesterol?

De îndată ce sunt îngerate alimentele bogate în carbohidraţi sunt descompuse în molecule de glucoză,care sunt suficient de mici pentru a trece din intestin în vasele de sânge. Deoarece ai consumat prea mulţi carbohidraţi,ai o cantitate mare de glucoză în sânge,iar organismul nu poate produce o cantitate suficientă de insulină pentru a combate efectul dăunător al glucozei.

O parte din excesul de glucoză este depozitat în ficat şi este eliberat ori de câte ori sari peste mese,iar organismul are nevoie de energie.

Citeşte şi:

Alimente care te ajută să renunţi la zahăr

Cum previi diabetul zaharat

Ce afecţiuni produce excesul de glucoză

În ceea ce priveşte restul de glucoză,organismul are la dispoziţie trei opţiuni. Fie transformă glucoza în grăsime,ceea ce înseamnă kilograme în plus,mai ales în zona abdomenului,fie transformă glucoza în grăsimi care vor rămîne în sânge sub formă de colesterol sau un număr crescut de trigliceride. De asemnea,glucoza poate fi transformată în celule grase,care vor fi depozitate în ficat,ceea ce va duce la apariţia ficatului gras.

Dacă consumi alimente dulci doar din când în când,pericolul nu este ridicat,însă dacă dulciurile sunt slăbiciunea ta organismul începe să depoziteze glucoza. În timp,corpul va începe producă din ce în ce mai multă insulină,într-o încercare de a combate excesul de glucoză. Astfel,vor apărea alte probleme de sănătate,precum inflamaţiile,infecţiile,probleme cardiovasculare,boli autoimune,diabet şi hipertensiune arterială.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg