Alergiile ne feresc de cancer

1 73652 original jpg jpeg

Alergiile ne feresc de bolile maligne, întrucât nu permit anumitor substanţe cu potenţial oncogen să pătrundă în organism. Acest lucru se datorează faptului că reacţiile alergice acţionează ca un sistem de avertizare, înştiinţându-ne asupra substanţelor nocive pe care ar trebui să le evităm.

Acestea sunt concluziile principale ale unui studiu care a constat în anlizarea probelor de sânge luate de la pacienţi cu 10 ani înainte de a suferi de cancer.

Rezultatele cercetării arată că bărbaţii şi femeile care s-au confruntat cu diferite alergii de-a lungul vieţii au avut un risc cu aproape 50 % mai mic de a dezvolta un anumit tip de cancer 20 de ani mai târziu,spre deosebire de persoanele fără semne de alergii.

De asemenea,femeile care au niveluri ridicate de alergeni au prezentat un risc cu 54% mai scăzut de aparitie a glioblastomului (cea mai gravă şi cea ma întâlnită tumoare),comparativ cu femeile care nu au prezentat un nivel crescut de alergeni. Asocierea nu a fost observată şi în cazul bărbaţilor.

Cercetătorii susţin că  atunci când organismul reacţionează exagerat la anumite substanţe chimice percepute ca alergeni,nu fac decat să întărească sistemul imunitar,făcând mai mică probabilitatea ca un cancer să se instaleze.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg