Alimentaţia în sezonul rece: ce trebuie să conţină

1 72875 original jpg jpeg

Alimentaţia corectă înseamnă adoptarea unui regim alimentar sănătos, care ajută la menţinerea siluetei şi a organismului sănătos. De aceea, în sezonul rece trebuie făcute modificări în dietă, pentru a putea rezista.

Pentru început,consumă cât mai puţine glucide,chiar dintre cele „bune”,pentru a nu suprasolicita pancreasul. Evită să mânci dulciuri şi grăsimi la aceeaşi masă. Această combinaţie provoacă fabricarea suplimentară de grăsimi,depozitarea acestora şi apariţia excesului de greutate.Nu adăuga unt unui preparat cu orez,nu folosi garnitura de cartofi prăjiţi lângă friptură,nu mânca sosuri dulci alături de cârnaţi sau jambon,consumă prăjitura separat sau la începutul mesei,în niciun caz ca desert. Asigură-te că la fiecare masă există şi un aport de vegetale (salată,castraveţi,ardei,sfeclă,roşii).După masă,aşteptă cel puţin 3 ore înainte de a consuma fructe sau cu cel puţin 1 oră înainte de masă. Evită pe cât posibil lipidele „rele”,mai ales cele care se transformă în acizi graşi saturaţi şi care provoacă creşterea nivelului de colesterol „rău”:mezeluri,brânzeturi grase,lactate,ouă.Mierea de albine foloseşte-o ca îndulcitor,dar nu în băuturi fierbinţi. În acest fel eviţi pierderea substanţelor nutritive valoroase conţinute de miere.Mânâncă multe fructe,dar aşteptă cel puţin 20 de minute înainte de a consuma alt aliment,evitând,pe cât posibil,lipidele.Evită cerealele care conţin miere,porumb,zahăr sau caramel,fructe.Dacă mânânci ouă cu şuncă,renunţă la pâine sau cornuri. Asociază-le cu vegetale. Optează pentru brânză;dacă este posibil,renunţă definitiv la consumul pâinii,chiar şi a celei integrale.În această perioadă rece,poţi beneficia de efectele miraculoase ale alimentelor pentru a avea organismul sănătos.

Reţetă de smoothie cu goji: Ingrediente:

-½ ceaşcă de fructe de goji

-1 banana coaptă

-2 ceşti de lapte de soia cu vanilie

Mod de preparare:

Se pun în blender fructele de goji şi laptele de soia şi se mixeaza până se mărunţesc toate fructele. Se adaugă banana şi se mai mixează câteva secunde.