Alimente care ascund sarea

sarea creşte tensiunea arterială jpeg

Există alimente cu un conţinut mai bogat de sare decât te-ai fi gândit. Află care sunt acestea, astfel încât să nu consumi mai multă sare decât doza zilnică recomandată, adică o linguriţă pe zi.

Cerealele

Ştiai că,în ciuda gustului dulce,multe dintre sortimentele de cereale pe care obişnuieşti să le mănânci la micul dejun conţin o cantitate mare de sare? Astfel,o banală porţie de 100 de gr de fulgi de ovăz poate avea chiar şi 250 de mg de sare,în timp ce una de fulgi de porumb poate să aibă  200 de mg de sare. Înainte să cumperi cerealele,citeşte cu atenţie eticheta.

Legumele conservate

Legumele conservate sunt o sursă bogată de sare,ea fiind adăugată pentru a le prelungi durata de valabilitate. Nu e de mirare că o conservă poate conţine chiar şi 800 mg de sodiu. Cea mai mare cantitate se găseşte în fasolea şi în ciupercile conservate. Şi legumele congelate pot conţine o cantitate destul de mare de sare. De aceea,înainte să le găteşti este bine să le ţii într-un bol cu apă rece,aproximativ jumătate de oră. Optează,ori de câte ori ai ocazia,pentru legume proaspete.

Supa instant

Este uşor de pregătit,însă poate avea în compoziţie aproape jumătate din cantitatea de sare recomandată pentru o zi. Citeşte cu atenţie eticheta şi alege sortimentul cu cea mai scăzută cantitate de sare. Pentru gust,poţi adăuga puţin piper. Şi sosurile conţin,în general,o cantitate mare de sodiu. În doar jumătate de ceaşcă de sos de roşii se pot “ascunde” până la 600 mg de sodiu.

Biscuiţii

Multă sare stă ascunsă şi în pâine,dar şi în alte produse de patiserie. O felie de pâine poate să conţină şi 400 mg de sare,de două ori mai mult decât este recomandat,potrivit specialiştilor în nutriţie de la Universitatea din Vermont,Statele Unite ale Americii. O chiflă poate să aibă până la 500 mg de sodiu. Nici dulciurile nu sunt mai sărace în cantităţile de sare. Astfel,o gogoaşă cu gem poate avea în compoziţie până la 200 mg de sodiu,în funcţie de dimensiune,iar o bucată de tort între 200 si 300 mg de sodiu.

Citeşte şi:

Află ce boli poate ascunde pofta de sare

Baia cu sare te ajută să slăbeştiRecente

Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg