Alimente care declanşează apariţia acneei

Alimentele pe care le consumăm nu ne inflenţează doar sănătatea, ci şi frumuseţea. Află ce alimente provoacă acnee, sau mai rău, o pot agrava!
Pe lângă faptul că trebuie să fii atentă la alimentele pe care le consumi,este indicat să acorzi o îngrijire specială tenului. Cel mai predispus la acnee este tenul gras,deoarece uleiurile în exces pot înfunda porii,care se inflamează,provocând inesteticele coşuri.
Ce alimente trebuie să eviţi
Printre alimentele care provoacă acnee sunt nucile,în această categorie intrând şi migdalele,arahidele,alunele sau produsele derivate din acestea,cum este untul de arahide. Nici ciocolata sau cremele de ciocolată nu fac bine la ten. De pe listă ar trebui eliminate şi alimentele sărate,cum ar fi cartofii prăjiţi,chipsurile sau covrigeii. În schimb,poţi adăuga sare în cantităţi rezonabile în mâncarea preparată acasă. De asemenea,evită să mai prăjeşti preparatele,deoarece uleiul în exces poate provocaacnee. La fel de contraindicate sunt şi dulciurile,deoarece conţin zahăr,pizza sau îngheţata.
Ce alimente previn acneea
Dacă trebuie să scoţi unele alimente din meniul zilnic,pe altele este recomandat să le consumi cât mai des. Printre acestea se numără peşte,preparat la cuptor,pe grătar sau fiert cu legume,carnea de pui,cerealele integrale,ceaiurile neîndulcite şi cafeaua. Din coşul tău de cumpărături nu trebuie să lipsească fructele şi legumele proaspete. Ele pot fi servite drept garnitură la felul principal,în salate sau pe post de gustare.