Alimente care fac mai mult rău decât bine

Pentru a schimba balanţa în favoarea ta este important să eviţi sau să reduci pe cât posibil consumul următoarelor produse alimentare, care au efecte inflamatorii. Iată care sunt acestea.
Zahărul
Aportul excesiv de zahăr cauzează carii şi reprezintă un risc crescut pentru obezitate,inflamaţii şi boli cronice,cum ar fi sindromul metabolic şi diabetul de tip 2. În plus,s-a dovedit ştiinţific că zahărul cauzează şi acnee.
Opteazăpentru îndulcitori naturali,cum ar fi stevia,mierea sau melasa. Zaharurile naturale găsite în fructele proaspete sau uscate şi conservele de fructe sunt,de asemenea,alegeri foarte bune.
Uleiulvegetal
Uleiurile vegetale,comun utilizate în case şi restaurante,au foarte mulţi acizi graşi Omega-6 şi prea puţini Omega-3. O dietă dezechilibrată declanşează bolile inflamatorii,cum ar fi cele de inimă şi cancerul.
Înlocuieşteuleiurile saturatecu uleiul de macadamia,uleiul de măsline extravirgin sau cu alte uleiuri de gătit,cu un raport mai echilibrat între Omega-6 şi Omega-3. Uleiul de macadamia,de exemplu,este bogat şi în acid oleic,un acid gras mononesaturat care-ţi păstrează inima sănătoasă.
Laptele
Este un alergen comun care poate declanşa reacţii inflamatorii,cum ar fi complicaţii la nivelul stomacului-constipaţie,diaree,dar şi erupţii cutanate,acnee,urticarie şi dificultăţi de respiraţie la persoanele sensibile.
Chefirulşi iaurtulneîndulcite sunt acceptabile (cu moderaţie) pentru cei care nu sunt alergici la lapte. Sunt mai uşoare pentru stomac decât lactoza şi proteinele din lapte.
Cerealele
Variantele extra-rafinate au un indice glicemic mai mare decât cel al cerealelor neprelucrate şi când le consumi în mod constant,poţi grăbi apariţia unor boli degenerative,cum ar fi cancerul,boala coronariană şi diabetul.
Optează pentrucereale cât mai puţin prelucrate,dacă nu ai intoleranţă la gluten sau dacă nu eşti alergică la cereale. Dacă îţi plac produsele de patiserie,ai grijă ca acestea să fie făcute din făină integrală.