Alimente care previn cancerul de colon

1 66497 original jpg jpeg

Cancerul de colon sau colorectal este în creştere şi acesta nu alege la ce populaţia se va dezvolta. Aşadar, întrebarea este următoarea şi anume, ce ar trebui făcut pentru a-l preveni. Cercetătorii continuă să găsească tot mai multe dovezi şi în care prezintă beneficiile dietei vegetariene.

Iată ce alimente te ajută să previi cancerul de colon:

Dieta similară cu o dietă pesco-vegetariană,un regim alimentar în cazul în care să elimini toate produsele de origine animală,cu excepţia peştelui,se arată extrem de benefică pentru cei care aleg să adopte această dietă şi de care cercetătorii sunt siguri este cea mai bună şi că într-adevăr previne dezvoltarea de cancer colorectal.Obiceiurile noastre alimentare au un impact mare asupra dezvoltării cancerului. Cercetătorii de la Journal of American Medical Association au analizat obiceiurile alimentare ale 77. 000 de adulţi,şi apoi au urmărit câţi dintre ei o să dezvolte în următorii 7 ani cancer colorectal.Vegetarienii au fost cu 20 % mai puţini probabil de a dezvolta acest tip de cancer,decât cei care mâncau carne. În plus,au descoperit că cei care urmează o dietă pesco,au un risc scăzut de 43 % de a-l dezvolta. Iată cum poţi începe schimbarea dietei.O mulţime de oameni sunt confuzi atunci când vine vorba de a face o masă pe care va aşeza alimente cu elemente nutritive esenţiale,dar care nu conţin carne. Aşadar,există cinci alimente care pot fi substituite în dieta ta pentru a reduce şansele de a dezvolta acest tip de cancer.

1. Cereale ridicate în fibre

Cerealele sunt recomandate pentru micul dejun de dimineaţă. Fibrele pe care le conţin vor ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Toxinele mai lungi în stau în corpul tău,au mai multe şanse a modifica ADN-ul,care pot fi deteriorate,şi care duc la dezvoltarea de cancer.

2. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un produs incredibil din mai multe motive,aşa că ar trebui să-l incluzi în mâncăruri în scopul de a beneficia de acizii graşi omega 2. Uleiul de măsline este foarte bun la inflamaţii,care pot fi vindecate şi prin consumul de peşte gras.

3. Fasolea

Această hrană este asociată cu flatulenţa,care poate face să treci cu vederea conţinutul de acid folic ridicat,vitamina B şi fibrele. Se poate repara ADN-ul anormal. Alege orice fasole,deoarece acestea sunt foarte sănătoase pentru tine.

4. Fructele şi legumele

Aceasta nu ar fi o listă completă dacă nu am include aceste alimente. Şase până la opt porţii de fructe sau legume pe zi pot reduce dezvoltarea de cancer colorectal. Dacă ai probleme în includerea acestora în dietă,încearcă să bei cât mai multe sucuri,care sunt nişte băuturi foarte sănătoase.   

Încearcă să îndepărtezi din dietă,zahărul şi carnea procesată. Aceste alimente cresc riscul de a dezvolta cancer colorectal. Zahărul de comerţ poate fi înlocuit cu mierea sau stevia,şi carnea cu peşte sau produse pe bază de plante bogate în fier sau proteine.