Alimente care sporesc fertilitatea

Dacă vrei să rămâi cât mai repede însărcinată şi să ai un bebeluş sănătos trebuie să ai grijă la alimentaţia ta. Iată care sunt alimentele care-ţi cresc şansele să devii mămică!
Fructele proaspete sunt bogate în antioxidanţi
Acestea sunt recomandate atât viitoarelor mămici,cât şi tăticilor pentru că au un conţinut ridicat de substanţe nutritive. Cele mai recomandate sunt citricele,în special lămâile,lămâile verzi şi portocalele. În plus,vitamina C din ele îmbunătăţeşte calitatea spermei.
Ouăle conţin acid folic
Dacă vrei ca cel mic să se nască perfect sănătos atunci trebuie să incluzi în alimentaţia ta ouă. Combinaţia de vitamina B 12 şi acid folic reduce aproape de minimum riscul ca bebeluşul să se nască cu defecte din naştere. Totodată,antioxidanţii din gălbenuş şi carotenoidele din albuş pregătesc corpul pentru o eventuală sarcină.
Citeşte şi:
4 alimente de evitat când eşti însărcinată
Peşte pentru o bună circulaţie
Este unul dintre alimentele cu cel mai mare conţinut de acizi graşi Omega-3,ceea ce te ajută să rămâi în formă. De asemenea,aceşti acizi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în zona genitală şi ameliorează calitatea spermei.
Carnea previne anemia
Carenţele de vitamine şi minerale din organism pot provoca complicaţii în timpul sarcinii şi măresc probabilitatea ca cel mic să se nască cu diverse probleme de sănătate. Carnea,în special cea de curcan şi cea de vită,conţine mult fier,un mineral esenţial pentru prevenirea anemiei.
Nucile şi seminţele,recomandate gravidelor
Pericolul de a suferi un avort spontan este mai mare în primele 3 luni de sarcină,iar din acest motiv ar trebui să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamina E,iar nucile şi seminţele sunt cele mai recomandate.