Alimente care te bagă în spital
Indiferent ce preferinţe culinare ai, excesele pot dăuna grav organismului. Mai mult, unele mâncăruri, consumate fără măsură, chiar te pot băga în spital. Unele persoane nu pot concepe că există şi meniuri fără carne.
Prin urmare,dacă îţi plac mult sarmalele,cârnaţii,chiftelele şi alte preparate din carne,trebuie să mănânci cu măsură pentru ca organismul să nu aibă de suferit.
Cum îţi poţi declanşa o criză de gastrită
"Persoanele care optează pentru meniuri mai grele, bazate pe carne, tocături şi prăjeli, de cele mai multe ori preferă să mănânce condimentat. Astfel, mucoasa gastrică este agresată nu doar de condimente, ci şi de grăsimea care se descompune la prăjit, iar substanţele din ea afectează stomacul şi favorizează apariţia crizelor de gastrită. De asemenea, băuturile alcoolice îngreunează digestia şi favorizează gastrita",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.