Alimente care te îngraşă

1 79805 original jpg jpeg

Aşa cum există alimente care te ajută să slăbeşti, pe piaţă sunt prezente şi produse care te îngraşă. Multe dintre ele sunt bogate în calorii, iar dacă plănuieşti să adaugi câteva kilograme, nu trebuie să-ţi lipsească din dietă următoarele:

Smoothie-ul bogat în proteine

Prepară-ţi propriul smoothie din lapte de migdale sau lapte de soia. Adaugă în el pudră de ciocolată, banană, nuci, vanilie, afine etc.

Lapte

Laptele este necesar pentru construirea masei musculare şi creşterea în greutate. Acest produs lactat produce un echilibru între grăsimi, carbohidraţi şi proteine, şi este o foarte bună sursă de calciu. În plus,  conţine cazeină - o proteină prezentă în lactate şi care reprezintă 80% din proteinele regăsite în lapte.

Orez alb

Cea mai uşoară modalitate prin care te poţi îngrăşa este să mănânci orez. 1 cană de orez gătit conţine în jur de 190 de calorii, o cantitate mică de grăsimi şi 43 de grame de carbohidraţi. Dacă nu ai poftă de mâncare, include în dietă orezul.

Carne roşie

Datorită conţinutului ridicat de proteine, acest tip de carne este foarte bun pentru stimularea masei musculare şi creşterea în greutate. În plus, carnea de vită este bogată în grăsimi şi proteine.

Cartofi

Datorită conţinutului mare de carbohidraţi, cartoful este o legumă care provoacă creşterea în greutate. Dacă vrei să creşti numărul de calorii consumate într-o zi, mănâncă nişte cartofi.

Avocado

Avocado este un aliment bogat în grăsimi sănătoase, plus că este foarte săţios. Un avocado conţine în jur de 322 de calorii, 29 grame de grăsimi şi 17 grame de fibre. Adaugă avocado (pastă) în sendviş, smoothie şi alte reţete.

Iaurt

Iaurtul bogat în grăsimi este o opţiune pentru persoanele care vor să se îngraşe, plus că este un produs care ajută la menţinerea unui echilibru între proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Poţi să te îngraşi dacă adaugi în iaurt fructe sau nuci. Alegerea este a ta.

Brânză

Ştim că brânza este bogată în grăsimi şi calorii. Pentru că brânza poate fi folosită în mai multe feluri de mâncare, foloseşte-o  pentru a adăuga gust şi extra calorii.

: