Alimente care-ţi dau dureri de cap

1 73393 original jpg jpeg

Modificările pe care le faci în dietă, precum şi consumul anumitor alimente pot declanşa apariţia migrenelor. Iată ce alimente să eviţi pentru ca durerile de cap să te ocolească.

Tiramina,unul din vinovaţi

Este un aminoacid care declanşează apariţia durerilor de cap,prin reducerea nivelului de serotonină din creier,afectând dilatarea vaselor de sânge. Acest aminoacid se găseşte în vinul roşu,brânzeturi,ciocolată,băuturi alcoolice,precum şi în anumite tipuri de carne procesate.

Citeşte şi:

Alternative naturale pentru cafea

Ciocolata e delicioasă,dar şi sănătoasă

Băuturile alcoolice

Specialiştii spun că vinul roşu conţine tiramină şi fitochimicale numite fenoli,care pot declanşa  migrene. Alţi compuşi care se găsesc în bere şi whisky diminuează nivelurile de serotonină (hormonul fericirii) de la nivelul creierului,declanşând durerile de cap.

Ciocolata

Poate declanşa apariţia durerilor de cap deoarece conţine tiramină. La femei,migrenele pot să apară şi din cauza faptului că acestea râvnesc la ciocolată când sunt stresate. Totodată,şi schimbările hormonale pot declanşa migrene. De asemenea,cantitatea de ciocolată consumată poate declanşa durerile de cap.

Cafeaua

Întreruperea bruscă a consumului de cafea favorizează apariţia durerilor de cap. Cafeaua dă dependenţă şi îmbunătăţeşte temporar vigilenţă mentală şi de concentrare. Nutriţionistul Nupur Krishnan spune că oprirea bruscă a consumului de cafea poate provoca,de multe ori,dureri de cap,iritabilitate şi alte simptome care variază de la o persoană la alta. De exemplu,unele persoane care sunt sensibile la cafeină pot suferi din cauza migrenelor,în timp ce la altele durerile de cap nu se pot instala,deoarece cafeina relaxează vasele de sânge care declanşează migrenele.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg