Alimente care ţin la distanţă boli grave

1 60622 original jpg jpeg

Se spune că unele substanţe nutritive din alimente sunt atât de puternice, încât au capacitatea de a preveni apariţia anumitor afecţiuni. Iată care sunt acestea şi cum te pot ajuta!

Boala Alzheimer

O genă responsabilă de apariţia bolii Alzheimer şi de degradarea celulelor este APOE4. Aceasta face organismul mai sensibil la efectele negative ale grăsimilor saturate,un factor declanşator al afecţiunii. Pentru a împiedica apariţia bolii este indicat să mănânci cât mai multe fructe şi legume proaspete,precum şi alimente bogate în grăsimi mononesaturate cum sunt uleiul de măsline,nucile şi seminţele.

Obezitatea

Din ce în ce mai multe persoane se luptă cu kilogramele în plus,iar cercetătorii au descoperit că vinovate de acumularea în exces de grăsime sunt genele NRXN3,FTO,FAIM2,MC4R,MSRA şi TFAPB2. În lupta împotriva obezităţii poţi miza pe alimentele cu un conţinut ridicat de calciu,precum brânza,laptele şi iaurtul.

Degenerescenţa maculară

Pe măsură ce înaintezi în vârstă şi capacitatea vizuală scade. Acest lucru se întâmplă deoarece sistemul imunitar este din ce în ce mai slăbit şi nu mai poate lupta eficient împotiva infecţiilor şi astfel retina se poate degrada. Ai grijă să consumi cât mai mult peşte,deoarece acesta conţine luteină,în timp ce spanacul,fasolea verdeşi portocalele sunt bogate în zeaxanthină,o substanţă care ajută la filtrarea luminii de către retină.

Bolile de inimă

Ştiai că activarea genei 9p21 îţi dublează riscul de a face infarct? Îi poţi întârzia efectul negativ dacă introduci în dieta ta alimente cu rol antiinflamator cum sunt cerealele integrale,fructele,legumele şi nucile.

Cancerul la colon

Pentru a-l preveni este recomandat să te axezi pe o dietă mediteraneană,care reduce inflamaţiile din organism cu 16%. Mazărea,usturoiul,broccoli şi gălbenuşurile de ou încurajează digestia şi astfel şansele de a suferi de cancer la colon vor fi mult mai mici.