Alimente cu rol detoxifiant

1 58600 original jpg jpeg

Fie că îţi doreşti să pierzi în greutate, să te simţi mai energică, că vrei să-ţi cureţi tenul sau că ai nevoie de un stimul pentru starea generală de spirit, alimentele pe care le consumi te pot ajuta mai mult decât îţi imaginezi. Iată ce îţi propunem.

Ghimbir

În cazul în care alimentele grase sau alcoolul au cauzat probleme sistemului tău digestiv,ar putea fi de folos să consumi nişte ghimbir. Acesta nu reduce doar senzaţia de greaţă,ci îmbunătăţeşte digestia,combate balonarea şi reduce gazele. În plus,rădăcinoasa are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi este bună pentru stimularea sistemului imunitar. Pentru o digestie mai bună,bea ceai de gimbir sau adaugă ghimbir ras în sucul tău de fructe.

Ceai verde

Deşi nu este chiar un aliment,nicio dietă de detoxificare nu ar fi completă fără un consum regulat de lichide esenţiale. Fluidele sunt esenţiale pentru păstrarea organelor perfect sănătoase şi te ajută să elimini toxinele din organism. Consumul de ceai verde te ajută să pierzi în greutate şi este bogat în antioxidanţi. De asemenea,protejează ficatul de boli.

Fructe proaspete

Fructele proaspete sunt bogate în vitamine,minerale,antioxidanţi şi fibre şi sunt,de asemenea,scăzute în calorii,făcându-le o parte importantă a dietelor de detoxificare. Dacă vrei ochi luminoşi,o piele şi un păr mai strălucitoare,dar şi o mai bună digestie,creşte aportul de fructe şi mănâncă cât mai multe soiuri. Îţi poţi începe ziua cu o salată de fructe proaspete sau cu un suc de fructe.

Orezbrun

Dacă vrei să-ţi cureţi organismul şi să-ţi ameliorezi sănătatea,este bine să reduci cantitatea de produse alimentare procesate. Completează-ţi dieta cu cereale integrale sănătoase,cum ar fi orezul brun,bogat în substanţe nutritive,bune în detoxificare,dar şi vitamine din complexul B,magneziu,mangan şi fosfor. Orezul brun are şi multe fibre,ce îţi curăţă colonul şi seleniu,care protejează ficatul.