Alimente-minune care te ajută să trăieşti mai mult

Într-o lume măcinată de stres, în care totul se derulează pe „repede/înainte", să-ţi prelungeşti durata vieţii poate deveni o veritabilă provocare. Specialiştii susţin că o serie de alimente au proprietatea de a te ajuta să trăieşti mai mult.
Ideal ar fi ca bolile să fie prevenite,nu tratate. De aceea,specialiştii te sfătuiesc să adopţi un stil de viaţă echilibrat care te va feri de apariţia bolilor cardiovasculare şi,implicit,îţi va prelungi viaţa. Măsura ar fi eficientă în condiţiile în care doi din trei români sunt „ucişi" de aceste afecţiuni, iar unul din trei suferă de hipertensiune.Factori de risc ai bolilor cardiovasculare- Vârsta- Obezitatea- Fumatul- Sedentarismul- Hipertensiunea arterială- Colesterolul- Stresul- Ereditatea- Diabetul zaharatOul de prepeliţă, singurul dietetic„Adoptarea unei alimentaţii sănătoase presupune să consumăm carne de viţel, de pui şi de peşte pentru că se digeră uşor şi este săracă în grăsimi. Mai mult, oul de prepeliţă este singurul ou dietetic. Pentru creşterea imunităţii şi îmbunătăţirea digestiei, ar fi bine să beţi dimineaţa un pahar cu suc de roşii sau de grepfrut în care puneţi un bob de drojdie de bere",explică dr. Lurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.