Alimente nu atât de sănătoase precum par

De câte ori nu ai citit pe eticheta unor produse că sunt fără conservenţi, aditivi sau fără zahăr? Ei bine, aceste alimente nu sunt atât de sănătoase precum par!
Sucurile de fructe
Deşi pe ambalaj scrie că au în conţinutul lor un anumit procent de pulpă de fructe,defapt cele mai multe dintre ele sunt fabricate doar din apă,coloranţi şi îndulcitori. Conţinutul de fibre şi substanţe nutritive este foarte redus,motiv pentru care ar trebui să renunţi la astfel de sucuri şi să alegi în schimb fructe proaspete.
Citeşte şi:
Cerealele rafinate,bombe calorice
Fructul care-ţi taie pofta de mâncare
Cerealele pentru mic dejun
Ştii deja că ai nevoie de fibre pentru a-ţi începe ziua plină de energie. Fulgii de cereale le conţin cu siguranţă,însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cerealele procesate,care au diferite arome. Pentru a le face mai gustoase ele sunt îmbogăţite cu zaharuri şi alte substanţe chimice,care nu fac decât să le sporească aportul caloric şi să-l scadă pe cel de substanţe nutritive. Poţi îmbogăţi gustul cerealelor integrale,cum sunt fulgii de ovăz,cu iaurt şi bucăţi de fructe proaspete.
Uleiurile vegetale
Deşi se spune că unele uleiuri vegetale,precum cel de soia sau struguri,scad nivelul colesterolului,acest lucru nu înseamnă neapărat că previn şi bolile de inimă. Poţi înlocui uleiul cu grăsimi sănătoase cum este untul,uleiul de măsline şi cel de cocos.
Alimentele organice procesate
Fructele şi legumele bio sunt cele mai sănătoase,deoarece nu au fost stropite cu insecticide şi nici nu s-a grăbit creşterea lor cu îngrăşăminte. Însă,dacă sunt prelucrate,valoarea lor nutriţională este mult diminuată,deoarece se pierd o parte din vitamine şi minerale. Aşadar,consumă-le cât mai proaspete.