Alimente pe care nu trebuie să le congelezi

1 69066 original jpg jpeg

Congelatorul pare a fi locul ideal pentru a păstra unele alimente care nu doreşti să se strice. Însă, putem pune în el chiar orice? Ei bine, nu! Iata acele alimente pe care nu trebuie să le congelezi.

 Alimente pe care nu trebuie să le congelezi- Mierea

Are o consistenţă lipicioasă naturală,iar dacă o vei băga la rece nu vei face decât să o îngroşi mai tare.Temperaturile joase din congelatorvor grăbi cristalizarea ei,şi-ţi va fi aproape imposibil mai târziu să o scoţi din recipient şi să o utilizezi.

Se numără printre alimentele care se alterează cel mai repede,aşadar multă lume este tentată să o păstreze pentru o perioadă mai îndelungată la congelator. Însă,dacă o bagi la rece,va reţine multă umezeală,iar când o vei decongela va părea pe jumătate crudă. Pe de altă parte,dacă o păstrezi la frigider,ea se va usca şi se va întări.

Este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi şi reţine mirosurile din jur,aşadar,ţinută la congelator îşi va pierde aroma inconfundabilă şi-şi va modifica gustul. Cafeaua,fie boabe,fie măcinată,trebuie ţinută în recipiente închise cât mai etanş.

  Alimente pe care nu trebuie să le congelezi-  Cartofii

Ţi-au rămas câţiva cartofi fierţi cu care nu ştii ce să faci şi te bate gândul să-i congelezi pentru mai târziu? Ei bine,ar trebui să renunţi la această idee,deoarece nu doar că-şi vor pierde gustul,ci vor absorbi apa şi se vor fărâmiţa atunci când îi vei scoate.

Alimente pe care nu trebuie să le congelezi- Ceapa

Atâta timp cât nu este curăţată,ceapatrebuie păstrată în spaţii bine aerisite. După ce este curăţată,o poţi păstra la frigider o perioadă scurtă de timp,atâta timp cât este pusă într-un recipient bine închis.