Alimente pe care nu trebuie să le consumi zilnic

când e recomandat să bei lapte jpeg

În timp ce poate că faci eforturi mari să mănânci sănătos în fiecare zi, este posibil ca unele alegeri alimentare să nu fie atât de sănătoase precum crezi. Acestea te pot împiedica să slăbeşti sau să-ţi ţii greutatea sub control.

Uneori este vorba de porţii inofensive de alimente care fac o mare diferenţă când vine vorba de gestionarea corespunzătoare a greutăţii. De aceea,trebuie să ştii ce produse ar fi bine să consumi mai rar.

Laptele

În timp ce laptele este un aliment sănătos,poate fi şi unul care împiedică progresul,mai ales în timp ce ţii dietă. Dacă obişnuieşti să bei un pahar de lapte înainte să adormi,unul la micul dejun sau ca gustare seara,ia o pauză de la lapte pentru câteva zile.

Ceva dulce după mese

Multe persoane au obiceiul de a consuma ceva dulce după fiecare masă. Doar că un consum foarte mare de zahăr după mese îţi poate ruina regimul alimentar sănătos pe care îl urmezi,mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Păstrează desertul pentru weekend,oferându-ţi astfel un tratament dulce,pe care-l vei savura mai mult.

Carbohidraţi pentru gustarea de seară

Cât de des ţi s-a făcut atât de foame între masa de prânz şi cină şi ai consumat produse fără să te gândeşti dacă sunt potrivite pentru tine sau nu? Aceste alimente pot fi singurele produse nesănătoase din dieta ta zilnică,dar consumate în fiecare zi,îţi pot afecta progresul. Prin urmare,alege produse ce conţine proteine şi grăsimi sănătoase,cum sunt nucile,mai ales că acestea dau senzaţia de saţietate.

Cartofi

Potrivit unui studiu recent realizat de cecetătorii de la Universitatea Harvard,unul dintre alimentele care favorizează acumularea de greutate,în timp,sunt cartofii,mai ales cei prăjiţi. În loc de cartofi,poţi îmbunătăţi aroma mâncărurilor cu legume proaspete.

Aşa-numitele „gustări sănătoase“

Se găsesc din abundenţă pe rafturile din magazine şi promit că sunt surse sănătoase care pot înlocui mâncarea adevărată din punct de vedere nutritiv. Multe persoane consumă astfel de produse,însă acestea nu sunt decât nişte gustări procesate,care fac mai mult rău decât bine. Motiv pentru care ar fi bine să stai cât mai departe de ele.