Alimentele care cauzează modificări genetice ireversibile
Alimentele bogate în grăsimi, zahăr şi sare provoacă modificări ale mecanismului de funcţionare al genelor, iar aceste schimbări sunt practic ireversibile.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Leiden,Olanda sugerează că alimentele bogate în grăsimi,zahăr şi sare schimbă modul de funcţionare al genelor şi nici măcar înlocuirea produselor nesănătoase cu fructe,legume şi peşte nu poate repara răul făcut.
Testele efectuate asupra şoarecilor de laborator au arătat că animalele hrănite cu alimente nesănătoase au continuat să fie predispuse la o rigidizare a arterelor chiar şi după administrarea unui tratament,pentru că funcţiile genelor,inclusiv cele vitale pentru sistemul imunitar,au fost afectate printr-un proces cunoscut drept "epigenetică".
"Ştim de multă vreme că stilul de viaţă şi nutriţia influenţează funcţia sistemului imunitar. Capacitatea istoricului nutriţional de a avea efecte durabile asupra celulelor imunitare demonstrată în acest studiu ar putea avea implicaţii profunde în domeniul tratamentelor pentru boli ce au legătură cu sistemul imunitar. Durata acestor modificări este foarte importantă şi trebuie aflată şi va fi interesantă studierea efectelor medicamentelor care pot induce modificări epigenetice",a declarat cercetătorul John Wherry.