Alimentele care-ţi satisfac foamea

1 73708 original jpg jpeg

Vrei să mănânci sănătos dar te-ai săturat să te confrunţi mereu cu senzaţia de foame? Iată care sunt cele mai sănătoase şi delicioase produse alimentare, care sunt şi foarte săţioase.

Produsele alimentare variază în ce priveşte nivelul de saţietate,şi de aceea a mânca o salată verde cu roşiinu este la fel ca atunci când mănânci o farfurie de paste.Pentru ca un produs alimentar să fie satisfăcător,trebuie să îndeplinească aceste cerinţe:-Să fie o sursă de proteine;-Să conţine fibre;-Să conţină mai multă apă;-Să fie redus în calorii,în comparaţie cu greutatea sa;-Să fie un aliment întreg.Alimente care satisfac foamea şi sunt sănătoase sau,cel puţin,mai sănătoase decât fast-food-ul şi dulciurile,sunt:

Cartofii fierţi

Cartofiifierţi sunt o sursă de vitamina C,potasiu şi carbohidraţi,plus fibre,proteine şi nu prea multe grăsimi. Toate aceste substanţe nutritive îl fac alimentul perfect pentru potolirea foamei.

Mărul

Mărul este o sursă excelentă de fibre care trimit mesaj către creier spunând că tu ai mâncat. Mănâncă măr la micul dejun,ca gustare între mese,sau ca desert.

Oul

Antioxidanţii prezenţi în ou satisfac apetitul pentru mai multe ore. Dacă alegi să mănânci ou fiert cu pâine prăjită la micul dejun,vei mânca puţine calorii în timp ce-ţi potoleşti foamea.

Citeşte şi:Dieta cu urzici:slăbeşti şi îţi tonifiezi corpul

Portocala

Acest fruct citric este o sursă de fibre,care reduc senzaţia de foame. În plus,sunt recomandate pentru vitamina C,care ajută la întărirea sistemului imunitar,şi este fructul care poate fi folosit în diferite moduri.

Supele de legume

Când vorbim despre supe de legume ne referim la cele preparate în casă,nu la cele instant. Supele sunt sănătoase,plus că sunt o sursă de apă şi foarte săţioase. La fel de bune sunt şi supele-cremă din morcov,ciuperci sau linte.

Citeşte şi:Spanacul,beneficii şi proprietăţi

Nucile

100 de grame de nuci pe zi sunt recomandate pentru gustare. Acestea conţin grăsimi sănătoase şi carbohidraţi,care satisfac pofta de mâncare pe moment şi nu mai trebuie să mănânci câteva ore. 

Credit foto:steptohealth.comRecente