Alimentele „false“: cum le depistezi

1 62754 original jpg jpeg

Magazinele alimentare sunt ticsite de produse bogate în arome artificiale, culori şi alţi aditivi. Pe lângă faptul că nu au substanţe nutritive, aceastea pot pune în pericol sănătatea.

Cremele

Cele mai multe creme de pe rafturile magazinelor conţin cazeinat de sodiu,un „derivat din lapte“. Pe restul listei de ingrediente se găsesc ulei care nu are substanţe nutritive,zahăr şi arome artificiale.

Majoritatea cremelor conţin:apă,zahăr,ulei de nucă de cocos hidrogenat,mai puţin de 2% de cazeinat de sodiu,fosfat dipotasic,sare,arome naturale şi artificiale.

Chipsurile de cartofi

Aceste chipsuri ovale şi crocante sunt etichetate drept chipsuri de cartofi în loc de chipsuri. Unele conţin mai puţin de 40% cartofi uscaţi. Mare parte dintre aceste sunt formate însă din făină de orez şi alte amidonuri.

Majoritatea chipsurilor conţin:cartofi uscaţi,ulei vegetal (ulei de porumb,ulei din seminţe de bumbac,ulei de soia,şi/sau ulei de floarea-soarelui),făină de orez,amidon de grâu,maltodextrină,sare,dextroză.

Feliile de brânză ambalate

Acestea nu sunt decât brânză procesată,mare parte din aceasta având la lista de ingrediente conservanţi şi emulgatori care îi modifică textura.  

Ingredientele de bază sunt:brânză Cheddar (lapte,brânză de cultură,sare,enzime),zer,lapte,concentrat proteic din lapte,grăsimi din lapte,concentrat proteic din zer,citrat de sodiu,extract de fosfat,mai puţin de 2% calciu,sare,acid lactic.

Vanilia

Extractele de vanilie imită aroma de vanilie din vanilină,un agent de aromatizare sintetic. Cele mai multe dintre acestea conţin substanţe potential periculoase care dau culoare şi arome naturale,despre care nu se cunoaşte provenienţa.

Ingredientele principale din extractul de vanilie sunt:apă,alcool,arome naturale,vanilină şi alte arome artificiale,sirop de porumb.

Guma de mestecat

Cele mai multe gume de mestecat sunt confecţionate dintr-un amestec de cauciucuri şi materiale plastice sintetice. În plus,conţin foarte mulţi îndulcitori artificiali.

Ingrediente principale:sorbitol,xilitol,glicerol,arome naturale şi artificiale,mai puţin de 2% lecitină de soia,sucraloză,BHT (pentru a menţine prospeţimea) şi aspartam.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg