Alimentele modificate - le consumăm sau nu?

1 63381 original jpg jpeg

Despre alimentele modificate genetic se vorbeşte din ce în ce mai mult în ţara noastră în ultimii ani. Şi, aşa cum era firesc, s-au creat, ca peste tot în lume, două tabere: unii care susţin că acestea sunt un adevărat pericol pentru sănătate, bazându-se pe diverse studii şi rezultate de laborator, iar alţii care sunt de părere că sunt inofensive.

Alimentele modificate genetic cultivate cel mai mult în întreaga lume sunt porumbul,cartoful,soia şi roşia. Pentru ele (atât pentru consum uman,dar şi pentru cel animal) se folosesc tehnologii de biologie moleculară,adică de modificare a structurii ADN-ului pentru a câştiga fie în aspect (sunt mai mari şi mai frumoase),fie în rezistenţă la dăunători şi la erbicide.

De exemplu,rezistenţa la secetă se poate obţine într-un singur an,prin modificare genetică,în timp ce,în mod natural,intervine în mii de ani.

Nu există suficiente dovezi că ar afecta sănătatea

Ni se spune deseori că nu e periculos să mâncăm alimente ce conţin organisme modificate genetic (OMG),fiindcă susţin unii cercetători,nu există nicio dovadă că ar fi dăunătoare.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg