Alimentul care poate ucide virusul HPV

1 62721 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că unele ciuperci japoneze pot distruge virusul care cauzează cancerul cervical.

Mai mult de trei sferturi dintre femeile din întreaga lume dobândesc acest virus în timpul vieţii,iar unele tulpini pot cauza cancer de col uterin.

Virusul papiloma uman (HPV) este o infecţie comună şi foarte contagioasă care afectează pielea şi căptuşeala membranelor umede ale corpului,de exemplu,colul uterin,gura şi gâtul.

Ciupercile shiitake te apără de cancer

Cercetătorii americani au descoperit că ciupercile shiitake joacă un rol important în prevenţia cancerului de col uterin,cauzat de HPV. Virusul se transmite prin contact sexual şi poate cauza cancer de col uterin la femei,precum şi cancer la gât,penian şi anal.

Ciupercile shiitake au fost folosite ca medicament în Asia de Est timp de secole. Ele conţin o substanţă chimică unică,compusul activ de hexoză (AHCC),care este un amestec de aminoacizi,polizaharide şi minerale.

Citeşte şi:

Motive pentru care ciupercile sunt printre cele mai bune alimente

Ce trebuie să ştii despre infecţia cu HPV

În prezent,nu există niciun medicament sau supliment eficient care poate trata HPV.

În timpul studiului efectuat de cercetătorii americani,10 femei,care erau infectate cu virusul HPV,au consumat un extract din ciupercă,o dată pe zi,timp de şase luni.Dintre acestea,cinci femei au fost tratate cu succes,iar studiul clinic pilot este acum extins pentru a include cât mai multe paciente.

Studiile anterioare au arătat că AHCC stimulează sistemul imunitar prin creşterea numărului de celule care ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor,blocând creşterea tumorii.