Alternative pentru înlocuirea mezelurilor

1 60640 original jpg jpeg

Mezelurile fac parte din categoria „alimente culturale”, sau alimente pe care nicio altă fiinţă nu le mănâncă. Acestea sunt generate de imaginaţia omului şi de cultura gastronomică a acestuia şi, consumate în mod frecvent, ne distrug sănătatea.

„Aici e vorba de carnea,laptele,fructele şi legumele chinuite în fel şi chip,termic,în care se mai adaugă şi E-uri,şi sare,şi zahăr. Alimentele culturale nu au corespondent în natură.”

Poporul român a început de mulţi ani să consume alimente la pachet. Anumite forme de cancer s-a dovedit că sunt induse de o hrană nesănătoasă. Suntem pe locul al treilea la obezitate în UE,acum zece ani eram pe locul 20. Obezitatea,care a devenit epidemică la copii,e mult mai periculoasă decât la adulţi şi a fost decretată de curând de OMS drept boală cronică. Noi facem cel mai mare rău posibil când le dăm copiilor şi nepoţilor noştri alimente culturale,moarte. Acestea trebuie contrabalansate cu legume,fructe,seminţe,germeni şi vlăstari.

Este de prisos să spun că celebrul pacheţel cu mezel (eventual aşezat între două felii de pâine albă unse,în prealabil,cu margarină) e o adevărată vedetă nu doar în rândul copiilor,ci şi al adulţilor,care şi-l prepara pentru a-l lua la serviciu.

Dar nu disperaţi! Există totuşi alternative la muşchiul file sau pastrama de pui/curcan, plină de sare,zahăr, amidon şi nitriţi.

Iată alternativele sănătoase aici.