Anumite gusturi, considerate leacuri

1 55409 original jpg jpeg

Nutriţia, în China, este total diferită de cea a occidentalilor. Principiile asiatice se bazează pe proprietăţile terapeutice ale alimentelor, potrivit medicinei tradiţionale chineze. Nu doar că anumite gusturi pot trata boli, dar au şi puterea de a preveni apariţia lor.

Chinezii gătesc după principiul celor cinci gusturi şi se pare că acest lucru îi ajută. Alimentele au gust distinct-acru,amar,dulce,picant şi sărat-şi fiecare dintre acestea are un efect special asupra organismului.

Dulce-previne intoxicaţiile

Efectul toxic al unor alimente poate fi contracarat de gustul dulce al altor alimente. De exemplu,băuturile răcoritoare sintetice sunt toxice,dar gustul dulce al stafidelor,migdalelor,cartofilor,morcovilor,dovleacului şi nucilor poate anihila această proprietate. 

Acru-opreşte sângerările

Cu efect hemostatic,alimentele acre nu doar că opresc hemoragiile,indiferent dacă sunt externe sau interne,dar au şi proprietatea de a vindeca diareea. „Chiar dacă nu sunt acre,merele şi caisele au şi ele această proprietate”,susţine specialistul.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg