Anumite gusturi, considerate leacuri
Nutriţia, în China, este total diferită de cea a occidentalilor. Principiile asiatice se bazează pe proprietăţile terapeutice ale alimentelor, potrivit medicinei tradiţionale chineze. Nu doar că anumite gusturi pot trata boli, dar au şi puterea de a preveni apariţia lor.
Chinezii gătesc după principiul celor cinci gusturi şi se pare că acest lucru îi ajută. Alimentele au gust distinct-acru,amar,dulce,picant şi sărat-şi fiecare dintre acestea are un efect special asupra organismului.
Dulce-previne intoxicaţiile
Efectul toxic al unor alimente poate fi contracarat de gustul dulce al altor alimente. De exemplu,băuturile răcoritoare sintetice sunt toxice,dar gustul dulce al stafidelor,migdalelor,cartofilor,morcovilor,dovleacului şi nucilor poate anihila această proprietate.
Acru-opreşte sângerările
Cu efect hemostatic,alimentele acre nu doar că opresc hemoragiile,indiferent dacă sunt externe sau interne,dar au şi proprietatea de a vindeca diareea. „Chiar dacă nu sunt acre,merele şi caisele au şi ele această proprietate”,susţine specialistul.