„Arme“ eficiente contra colesterolului „rău“

1 65773 original jpg jpeg

O dietă sănătoasă, însoţită de exerciţii fizice regulate, şi anumite medicamente (staninele) sunt cele care te ajută să ţii colesterolul sub control. Dar există şi alte modalităţi prin care poţi obţine asta. Iată care sunt acestea!

Extract de ceapă

Un studiu recent arată că extractul de ceapă reduce colesterolultotal. Alte studii arată că ceapa este eficientă în reducerea,atât a colesterolului „rău“ (LDL),dar şi a nivelului de zahăr din sânge. Toate aceste cercetări au fost realizate pe şobolani şi nu pe oameni. De aceea,cercetătorii nu sunt încă siguri de cât de bine acţionează extractul de ceapă asupra colesterolului la om.

Drojdie de orez roşu

Drojdia de orez roşu conţine un compus numit monacolină K,care este aceeaşi substanţă găsită într-o statină numită lovastatină. Studii recente au arătat  că drojdia de orez roşu,luată sub formă de pastile,poate reduce colesterolul „rău“ (LDL) până la 30%.

Laxative

Acestea nu pun doar intestinele în mişcare,ci,unele dintre ele pot ajuta,de asemenea,la scăderea colesterolului „rău“,dar numai dacă sunt administrate corect. Acestea sunt eficiente doar dacă sunt luate după masă.  

Tofu

Studiile arată că dacă consumi produse din soia cu moderaţie,în special tofu, nivelul colesterolului „rău“ (LDL).  Medicii de la Şcoala Medicală Harvard spun că un consum de aproximativ 275 de grame de tofu sau 2½ ceşti de lapte de soia pe zi poate reduce colesterolul „rău“ cu 5-6%,graţie fitosterolilor,substanţe care se găsesc în compoziţia sa. Cardiologii spun că înlocuirea cărnii cu tofu cel puţin o zi pe săptămână reduce cantitatea de colesterol din dietă.

Pectină

Coaja albă amară de pe pulpa portocalelor conţine pectină,o fibră care poate scăderea colesterolul „rău“ (LDL) cu până la 10%,potrivit unui studiu realizat de medici din Olanda. Pectina poate fi,de asemenea,găsită în mere.

Somn

Un studiu realizat de cercetători de la Şcoala de Medicină de la Universitatea Nihon din Japonia arată că femeile care nu dorm suficient (adică mai puţin de cinci ore pe noapte) ori dorm prea mult (mai mult de opt ore) au un risc crescut de a se confrunta cu niveluri mai ridicate de colesterol „rău“ rău şi niveluri mai mici de colesterol „bun“.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg