Aşa ţii sub control diabetul!

1 65254 original jpg jpeg

Dacă nu este controlat sau tratat, diabetul zaharat poate declanşa alte boli. Iată cum poţi combate această afecţiune cu ajutorul anumitor remedii alimentare, care au rolul de a controla greutatea şi nivelul zahărului din sânge.

O dietă bogată în fibre îţi va ajuta organismul să absoarbă zaharuri într-o manieră lentă,menţinând deci nivelul zahărului din sânge echilibrat. Tipurile solubile de fibre stabilizează cel mai eficient nivelul zahărului.

Citeşte şi:

Produsele cosmetice cresc riscul de diabet

Scorţişoara te apără de diabet

Merele,caisele,sfecla,fructele de pădure,morcovii,citricele,păstârnacul şi sucurile naturale sunt bogate în fibre solubile. Acestea reduc şi colesterolul rău,o adevărată ameninţare pentru persoanele cu diabet zaharat.

O dietă alcătuită din legume şi fructe garantează o gamă bogată de antioxidanţi,printre care şi vitamina C. Antioxidanţii previn oxidarea şi deteriorarea pereţilor arteriali,care pot duce la boli de inimă.

Mişcarea şi exerciţiile fizice cresc sensibilitatea la insulină,care,în esenţă,ajută la combaterea diabetului de tip 2.

De asemenea,exerciţiile fizice regulate ajută la reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale.  O activitate fizică zilnică te poate ajuta.

Frunzele de busuiocau puterea de a reduce zaharurile din sânge. Acestea conţin antioxidanţi puternici,care domoleşte stresul oxidativ,responsabil de problemelor diabeticilor. 

De asemenea,un gram de scorţişoarăintrodus în dieta ta timp de o lună,îţi va scădea glicemia.

Ceaiul verde este nefermentat şi,prin urmare,are un conţinut ridicat de polifenoli,care au puternice efecte antioxidante şi de reducere a glicemiei. Polifenolii ajută la o eliberare controlată a zaharurilor în sânge.