Băutura care previne instalarea demenţei

În urma unui studiu amplu, oamenii de ştiinţă au descoperit că există un risc mai mic de a suferi de declin cognitiv dacă se consumă constant, dar cu moderaţie o băutură preferată, în special, de bărbaţi.
Consumul de bere poate reprezenta una dintre modalităţile ce ar putea reduce riscul apariţiei declinului cognitivşi,ulterior,al demenţei.
Cercetarea,publicată în jurnalul ştiinţific al Academiei Americană de Neurologie,arată că pentru persoanele cu insuficienţă cognitivă uşoară care au băut maximum un pahar de bere pe zi,declinul cognitiv s-a produs cu 85% mai lent decât în cazul persoanelor cu insuficienţă cognitivă uşoară care sunt abstinente sau non-consumatori de bere.
Insuficienţa cognitivă este o etapă de tranziţie între stadiul de îmbătrânire normală şi cel de demenţă şi este folosită pentru a putea clasifica persoanele cu pierderi uşoare de memorie sau probleme cognitive,care nu prezintă niciun handicap semnificativ.
„În timp ce multe alte studii au evaluat consumul de bere şi funcţia cognitivă la persoanele în vârstă,acesta este primul studiu care ne indică modul în care consumul de bere poate influenţa ritmul evoluţiei insuficienţei cognitive uşoare spre stadiul de demenţă. De reţinut,însă,că multe dintre medicamentele şi suplimentele pe care le iau seniorii pot interacţiona cu alcoolul,de aceea ei trebuie să se consulte cu medicul curant înainte de a bea un pahar de bere.",declară Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Citeşte şi:































