Băuturi care îţi dau energie în zilele lungi

1 78563 original jpg jpeg

Indiferent de cât de hrănitor este micul-dejun, conţinutul de apă din corp este necesar dimineaţa pentru a începe ziua în cel mai bun mod posibil. În plus, pe lângă apă şi cafea, care cresc nivelul de energie, există şi alte băuturi sănătoase pe care le poţi include în alimentaţia zilnică.

Iată care sunt băuturile care stimulează nivelul de energie pentru întreaga zi:

Apa de nucă de cocos

Apa de nucă de cocos este cea mai sănătoasă băutură după apă. Conţine o cantitate foarte mare de vitamine şi minerale energizante, ea putând fi o sursă excelentă pentru hidratarea organismului încă de la primele ore. Toţi bem apă, dar apa de nucă de cocos îi oferă organismului mai multe substanţe nutritive esenţiale. În plus, apa de nucă de cocos elimină  toxinele nocive din organism şi îmbunăţeşte procesul de digestie, oferindu-i proprietăţi antifungice, antimicrobiene şi antivirale.

Ceaiul verde cu lămâie şi miere

Ceaiul verde este cunoscut pentru cantitatea mare de antioxidanţi pe care o conţine, regăsindu-se în topul celor mai sănătoase ceaiuri. Antioxidanţii prezenţi în ceaiul verde luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, scad nivelul ridicat de colesterol şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul întregului organism. În plus, compuşii din ceaiul verde au capacitatea de ţine sub control nivelul de glicemie şi de a proteja celulele creierului de diferite daune. Prepară-ţi o ceaşcă de ceai verde. Nu uita să adaugă în el o lingură de miere şi o lingură de suc de lămâie. Şi aceste două ingrediente au efecte pozitive asupra sănătăţii.

Smoothie-uri

Aceste băuturi sunt bune pentru persoanele care se simt somnoroase dimineaţa. Fructele şi legumele folosite în prepararea smoothie-ului oferă organismului mai multă energie. Aşadar, prepară-ţi dimineaţa un smoothie din două-trei fructe şi legume. Pot fi folosite: căpşuni, ananas, spanac, banană, mango etc. De asemenea, poţi adăuga şi o lingură de iaurt, alune sau fructe uscate.

Suc de portocale

Sucul de portocale făcut de tine este foarte sănătos. Portocala este sursă importantă de vitamina C, substanţă care întăreşte sistemul imunitar, prevenind astfel apariţia infecţiilor. În plus, stimulează şi nivelul de energie şi îmbunătăţeşte nivelul de concentrare pentru o perioadă mai lungă.