Băuturi la fel de sănătoase ca apa

1 74387 original jpg jpeg

Să ne menţinem organismul hidratat este esenţial. Poate nu ştiai, dar există băuturi care sunt cel puţin la fel de sănătoase ca apa, deoarece hidratează corpul şi oferă mai multe avantaje suplimentare. Iată care sunt.

Sucul de sfeclă roşie

Cu ani în urmă,sfecla roşie era mai greu de găsit,dar,acum,ea poate fi cumpărată din toate magazinele alimentare şi pieţe. Profită de acest suc extrem de nutritiv,care este o sursă de vitaminele A,B,şi C,antioxidanţi,calciu,aminoacizi,potasiu,magneziu,zahăr şi apă. Se prepară la fel ca celelalte sucuri din fructe şi legume.

Citeşte şi:Iată ce să mănânci pentru rinichi sănătoşi

Apa de nucă de cocos

Apa de nucă de cocos este un aliment complet,din cauza nivelurilor ridicate de potasiu,mineral care face hidratarea mult mai eficientă. Poate fi găsită pe rafturile din magazinele alimentare,iar dacă nu,poţi căuta în magazinele alimentare naturale,care sunt identice în conţinut cu ceea ce găseşti când spargi o nucă de cocos.

Apa de aloe vera

Aloe vera este unul dintre alimentele naturale redescoperite în secolul XXI,fiind planta care are nenumărate beneficii,principalele fiind reducerea nivelului de colesterol şi a trigliceridelor din sângesau proprietăţile pe care le are în vindecarea rănilor. Datorită antioxidanţilor şi calităţilor purificatoare,sucul de aloe vera este perfect pentru curăţarea florei intestinale sau pentru prevenirea îmbătrânirii celulare premature.

Băuturile din fructe şi legume

Când spunem băuturi din fructe nu ne referim la sucuri,ci la adăugarea de fructe în apă. Cele mai bune fructe şi legumesunt:căpşunile,pepenele verde,afinele,castravetele şi busuiocul. Mai mult,alege-le pe cele care-ţi plac şi care-ţi servesc scopului.

Ceaiul

Ceaiul este una dintre băuturile cele mai consumate pe scară largă în întreaga lume,dar unii oameni îl beau pentru beneficiile pe care acesta le posedă. Fiecare aromă oferă propriile sale avantaje,dar cele mai comune sunt:-Îmbunătăţirea circulaţiei sângelui;-Proprietăţile antiinflamatorii;-Prevenirea problemelor dentare;-Protejarea organismului de bacterii străine.

Citeşte şi:Remediul perfect pentru diabetici-Iată cum să-l prepari!

Ceaiurile sunt,de asemenea,de multe ori o parte din dietele de slăbit,în special ceaiul verde,care este un detoxifiant excelent,care ajută la eliminarea grăsimii şi a toxinelor mai uşor.

Credit foto:steptohealth.com