Bei cafea zilnic? Iată ce lucruri uimitoare se întâmpla!

1 66865 original jpg jpeg

Pentru cei mai mulţi, cafeaua este un ritual de dimineaţă extrem de necesar. În plus faţă de explozia de energie pe care ţi-o oferă, aceasta are, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate.

Citeşte în continuare ce se întâmplă,atunci când bei cafea în fiecare zi.

1. Se îmbunătăţeşte performanţa la antrenament

O ceaşcă de cafea consumată dimineaţa,înainte de antrenament,va creşte numărul de acizi graşi din sânge,care permit muşchilor să absoarbă şi să ardă grăsimile din organism. 

2. Se reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Potrivit unui studiu realizat de American Chemical Society,cei care beau mai mult de 4 ceşti de cafea pe zi reduc cu 50% riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Mai mult,reducerea creşte cu 7 procente pentru fiecare ceaşcă adiţională consumată.

3. Creşte producţia de neurotransmiţători ai creierului

Cafeaua stimulează producerea de serotonină,dopamină şi noradrenalină,care ajută la reglarea stării de spirit şi a funcţiilor cognitive ale creierului. Stimularea crescută de neurotransmiţători reprezintă un motiv în plus să bei 2,până la 4 ceşti de cafea zilnic,mai ales că asta poate reduce riscul de suicid,atât la bărbaţi cât şi la femei.

4. Scade riscul de a dezvolta cancer de piele

Deşi nu există nicio cale sigură pentru a te proteja împotriva cancerului de piele sau a oricărei alte forme de cancer,cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că femeile care beau peste 3 ceşti de cafea pe zi sunt mai puţin susceptibile de a dezvolta cancer de piele,decât femeile care nu beau cafea.

5. Iei decizii mai inteligente şi mai eficiente

Cafeaua nu doar te energizează,ci îţi ascute şi creierul,ajutându-te să iei  decizii mai inteligente şi mai eficiente. Deci,îţi poţi lua oricând o pauză de cafea de 15 minute,căci şeful tău cu siguranţă va aprecia productivitatea pe care o vei avea după. Mai mult,consumul zilnic de cafea reduce riscul de a dezvolta Alzheimer sau îi întârzie debutul.

6. Scapi de stres

Mirosul de cafea proaspătă inspirat dimineaţa te poate ajuta să scapi de stres,susţin cercetătorii de la Universitatea Naţională din Seul. Poţi chiar să ţii o pungă cu cafea prăjită pe noptiera de lângă pat,pentru a te trezi relaxată şi gata de muncă.

7. Te simţi mai fericită

Studiile au arătat că bautorii de cafea riscă mult mai puţin să fie deprimaţi,decât cei care nu beau cafea. Cafeaua te face să te simţi bine,pentru că este plină de antioxidanţi,iar organismul este capabil să absoarbă mai mulţi antioxidanţi din cafea,decât din fructe şi legume,ceea ce permite organismului să rămână sănătos şi să lupte cu bolile.