Beneficii alune şi nuci. De ce este bine să le consumi frecvent

1 67254 original jpg jpeg

Beneficii alune şi nuci. Alunele şi nucile sunt bogate în grăsimi bune pentru sănătatea inimii, proteine, vitamine şi minerale. Dar, unele tipuri de alune sunt mai bune decât altele. Iată de ce.

Beneficii alune şi nuci - Iată care alune sunt bune pentru sănătatea nostră:

Ca la majoritatea alimentelor,există avantaje şi dezavantaje în consumul de alune şi nuci. Desigur,există mai multe avantaje,decât dezavantaje. Nucile sunt bogate în grăsimi bune,dar au calorii. De aceea este bine să le combinăm cu amestecuri dulci sau sărate. Sunt o alegere sănătoasă şi sunt o opţiune pentru gustările între mese şi sunt bune pentru orice dietă.    Toate nucile sunt aproximativ egale din punct de vedere caloric pe gramaj,şi cu moderaţie,toate sunt completări sănătoase la orice dietă. " Conţinutul lor de acizi graşi omega 3, proteine şi fibre te vor ajuta să te simti sătulă şi astfel suprimi pofta de mâncare",spune Judy Caplan,de la Academia de Nutriţie şi Dietetică.

Beneficii alune şi nuci - Cele mai bune alune pentru dietă

Nucile cu un număr mic de calorii sunt migdalele:” cu un consum de 23 de migdale pe zi beneficiem de 6 grame de proteine,14 grame de grăsimi;Caju,cu 16-18 alune,beneficiem de 5 grame de proteine,13 grame de grăsimi,iar fisticul conţine 6 grame de proteine şi 13 grame de grăsimi. Trebuie evitat consumul de alune ambalate sau cele prăjite în ulei”,spune dr. Caplan. Alunele prăjite conţin grăsimi nesănătoase,cu omega 6.

Cel mai nepotrivite nuci pentru dietă

10-12 alune de Macadami conţin 2 grame de proteine şi 21 de grame de grăsimi,iar nucile pecan,18-20 de jumătăţi conţin 3 grame de proteine şi 20 de grame de grăsimi,au cele mai multe calorii,beneficiază de cele mai mici cantităţi de proteine şi cel mai mare conţinut de grăsimi. Cu toate acestea,sunt alune bune. Diferenţa dintre acestea şi cele cu puţine calorii este de numai 40 de calorii pe suta de grame.

Beneficii alune şi nuci - Cele mai bune nuci pentru inimă

Nucile

În timp ce toate nucile conţin grăsimi şi acizi graşi omega 3 care sunt buni pentru sănătatea inimii,14 jumătăţi de nuci conţin 185 de calorii,18 grame de grăsimi şi 4 grame de proteine şi au cantităţi mari de acid linoleic. Cercetările au arătat că acest acid poate ajuta aritmii cardiaci,precum spune şi un studiu realizat în Spania în 2006,care a arătat că nucile au fost la fel de eficace ca şi uleiul de măsline în reducerea inflamaţiei şi oxidarea în artere după o masă grasă. Autorii acestui studiu,au recomandat mâncarea lor în jurul valorii de opt nuci pe zi pentru a obţine beneficii similare.

Beneficii alune şi nuci - Cele mai bune nuci pentru creierul tau

Arahidele

Acestea sunt bogate în acid folic,un mineral esenţial pentru dezvoltarea creierului care ne poate proteja impotriva declinului cognitiv. „Alunele sunt o alegere pentru vegetarieni şi femeile însărcinate,care au nevoie de acid folic pentru a proteja copiii nenăscuţi de malformaţii congenitale”,spune dr. Caplan. La fel ca multe alte fructe cu coajă,arahidele sunt bogate în grăsimi sănătoase şi vitamina E,care ajută creierul să funcţioneze corect. Consumul de 28 de alune în coajă beneficiem de aproximativ 170 de calorii,7 grame de proteine şi 14 grame  de grăsimi.

Citiţi şi: Ulei de nucă beneficiiRecente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg