Beneficii mai puţin cunoscute ale ananasului

Datorită substanţelor pe care le conţin, ananasul luptă în mod eficient împotriva mai multor afecţiuni, de la inflamaţii şi indigestie până la osteoporoză şi nu numai. Iata care sunt acele beneficii mai puţin cunoscute ale ananasului.
Ananasul tratează inflamaţiile şi indigestia
Ananasul conţine bromelină,o enzimă digestivă,care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelina se găseşte doar în ananasul proaspăt,care trebuie consumat,de preferinţă,după o masă copioasă.
De asemenea,ananansul este un bun diuretic şi previne depunerea grăsimilor în organism,fiind aşadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată.
Ananasul luptă împotriva cancerului
O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A-furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi,ce favorizează apariţia cancerului,şi vindecă celulele deteriorate.
Ananasul previne afecţiunile sistemului osos
Acest fruct tropical,bogat în cupru,previne formarea cheagurilor de sânge şi inhibă apariţia afecţiunilor osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză,anemie,probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.
Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele şi moluştele,carnea de vită şi ciupercile. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru,peste 1/5 din doza zilnică.
Ananasul tine la distanţă problemele oculare
Datorită conţinutului de betacaroten,ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare,cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei,ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile.