Beneficii mai puţin cunoscute ale consumului moderat de bere
De-a lungul timpului, specialiştii au ajuns la concluzia că un consum moderat de bere prezintă o serie de beneficii pentru sănătate, de la reducerea incidenţei ulcerului, până la rehidratarea organismului după efort fizic.
Cu toate acestea,unele studii au dezvăluit că există şi beneficii mai puţin cunoscute ale consumului moderat de bere,precum faptul că poate ajuta sistemul imunitar în lupta cu agenţii patogeni şi poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.
Consumată în cantităţi moderate,berea ajută la întărirea sistemul imunitar
Datorită conţinutului semnificativ de vitamine din tip B,precum vitaminele:B6 şi B9,berea,consumată cu moderaţie de către adulţi sănătoşi,poate contribui la îmbunătăţirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entităţi responsabile de transmiterea bolilor infecţioase.
Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,comentează acest efect mai puţin cunoscut al consumului moderat de bere asupra întăririi sistemului imunitar:"Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) şi acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistenţă sporită a sistemului imunitar."
Berea poate reduce riscul de apariţie al afecţiunilor cardiovasculare
Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea şi a cantităţii mici de sodiu pe care o conţine,fiind cunoscută relaţia dintre creşterea tensiunii arteriale şi consumul de alimente cu un înalt conţinut de sare.
Berea are o serie de beneficii pentru sistemul osos
Sursă bogată de siliciu organic,element-cheie în procesul de creştere a densităţii minerale la nivelul structurii osoase,berea,consumată cu moderaţie,ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza,boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzuta şi deteriorarea ţesuturilor osoase.