Beneficii surprinzătoare ale consumului de castraveţi

Castravetele este una dintre cele mai sănătoase legume, delicios şi răcoritor, gustul unic şi textura crocantă dând savoare oricărei salate. Pe numele său oficial Cucumis Sativus, castravetele îşi are originile în Asia de Sud-Est.
Acesta era un aliment consumat des de către grecii şi romanii antici,a căpătat popularitate în Europa după secolul al IX-lea,iar cultivarea masivă a început în Franţa. Printre beneficiile sale enumerăm:
1. Conţine compuşi unici şi antioxidanţi puternici,precum flavonoizi (quercitină,kaempferol),luteolină şi betacaroten. Aceştia luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi scad inflamaţia în organism.
2. Are potenţial efect anticancer. În urma cercetărilor recente,a ieşit la iveală faptul că un anume grup de compuşi unici din castraveţi ar avea un potenţial efect anticancer. Curcubitacinele şi lignanii,prezenţi din belşug,mai ales în castraveţii proaspeţi,ar putea reduce riscul apariţiei cancerului de sân,ovare şi uter.
Vezi ce alte beneficii surprinzătoare are consumul de castraveţi aici.