Beneficiile consumului de fructe uscate

Dacă te simţi obosit, dacă te încearcă o răceală sau pur şi simplu vrei să mănânci sănătos, adaugă în dieta ta stafide, curmale, smochine sau caise uscate. Află ce multe alte avantaje îţi mai aduce consumul acestor fructe!
În această perioadă,când ofertade fructe nu este la fel de bogată ca în restul anului,poţi profita de curmale,stafide,smochine sau de caise uscate. Sursă importantă de vitamine,minerale şi de fibre,fructele uscate fortifică sistemul imunitar,ferindu-te de răceli şi furnizându-ţi nutrienţi valoroşi pentru organism.
Ai grijă însă ca aceste fructe să nu conţină sulfiţi,substanţe care irită tubul digestiv. Dacă suferi de diabet sau ai exces de kilograme,consumă cu moderaţie fructe uscate,deoarece sunt bogate în zaharuri!Stafidele menţin oasele sănătoaseDesfătare dulce a naturii,stafidele sunt considerate adevărate energizante. Conţin fibre,fier şi potasiu,precum şi vitamine (A şi C). Stafidele ajută la creşterea densităţii osoase,datorită conţinutului de bor,mineral implicat în metabolismul calciului şi al vitaminei D. Strugurii uscaţi întăresc acuitatea vizuală şi conţin substanţe care ajută la distrugerea bacteriilor nocive din cavitatea bucală.Smochinele,indicate în hipertensiuneConţinutul ridicat de potasiu recomandă smochinele ca adevărate reglatoare ale nivelului tensiunii arteriale. Aceste fructe sunt şi sursă de magneziu,calciu,fosfor şi de vitaminele A,B1,B2,B6 şi C,fiind indicate celor cu probleme digestive (în special în afecţiunile biliare),cu boli respiratorii,printre care bronşite şi laringite,şi în astenii. Sunt un desert bun pentru gravide,copii,persoane în convalescenţă,sportivi şi pentru toţi cei care vor să se hrănească sănătos.