Beneficiile consumului de lămâi asupra sănătăţii

Când viaţa îţi oferă lămâi, mănâncă-le şi bea-le sucul pentru a fi sănătos! Aceste mici fructe galbene oferă atât de multe beneficii sănătăţii noastre încât ar trebui scrisă o carte care să le descrie pe toate.
Ce faci când vrei să te revigorezi? Bei o limonadă. Ce faci când îţi este greaţă? Mănânci o felie de lămâie.Acestea sunt cele mai puţin importante beneficii care îţi demonstrează că lămâile sunt cele mai simple şi accesibile modalităţi de a avea grijă de noi înşine.
Beneficii
Alcalinizează pH-ul organismului:deşi sunt alimente acide,în organism crează fluide care ajută la alcalinizarea pH-ului.
Au efecte antibiotice: flavonoidele care se găsesc în lămâi au efecte antibiotice. Până ca medicina să evolueze,în continentul african şi cel american,lămâile au fost utilizate pe post de antibiotice.
Au proprietăţi antibacteriene: distrug malaria,holera,difteria,febra tifoidă şi alte boli mortale .
Previn apariţia cancerului şi cataractei: limonoizii prezenţi în lămâi sunt compuşi care inhibă dezvoltarea tumorilor,prevenind cancerul de piele,gură,sân,colon şi stomac. În plus,vitamina C protejează organismul de stresul oxidativ provocat de radicalii liberi,fiind un bun aliat împotriva îmbătrânirii. De asemenea,vitamina C poate preveni cataracta prin creşterea fluxului sanguin la nivelul ochiului.
Previn bolile mentale:coaja de lămâie conţine un fitonutrient puternic care previne afecţiunile creierului,precum boala Parkinson.
Îmbunătăţesc sănătatea cardiovasculară: sunt abundente în vitamina C,un antioxidant care previne problemele cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale,dilatarea corespunzătoare a vaselor sanguine şi reducerea nivelului de colesterol. Aceasta reduce riscul de insuficienţă cardiacă congestivă şi previne angina pectorală.
Îmbunătăţesc sănătatea ficatului:sucul de lămâie băut dimineaţa ajută la detoxifierea ficatului şi la buna funcţionare a fierii.