Beneficiile incredibile ale ciocolatei calde

1 68193 original jpg jpeg

Ce poate fi mai delicios decât o cană de ciocolată caldă, care să-ţi bucure dimineţile de toamnă târzie? Cu siguranţă este una dintre cele mai plăcute băuturi pe care le poţi savura, dar ştiai că este şi foarte sănătoasă?

Ciocolata caldă,făcută din cacao,este o băutură cu tradiţie ce datează încă de acum 3000 de ani,din perioada maiaşilor şi aztecilor. Boaba de cacao era venerată de către culturile din Mesoamerica,care beau deseori pudra de cacao condimentată şi rece. După ce a fost descoperită de cuceritorii europeni,boaba de cacao a devenit un produs de import preţios.

În Europa,untul de cacao a fost îndulcit cu zahăr şi apoi s-a transformat în delicioasa băutură pe care o consumăm astăzi. Cele mai multe dintre versiunile găsite în comerţ au zahăr,îndulcitori şi alte ingrediente adăugate care interferează cu beneficiile sale,aşa că dacă vrei să te bucuri de efectele ei benefice,prepară-ţi acasă ciocolata caldă din cacao.1. Ciocolata caldă este o băutură plină de antioxidanţi puternici,care luptă împtriva efectului negativ al radicalilor liberi. Mai mult,conform unui studiu realizat de Cornell University,concentraţia de antioxidanţi dintr-o cană o depăşeşte pe cea dintr-un pahar de vin. Antioxidanţii diverşi din cacao previn cancerul,bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea prematură,iar vestea cea bună este că aceştia sunt "activaţi" prin încălzire.

2. Într-o cană de ciocolată caldă avem compuşi fenolici preţioşi,precum acidul gallic,care previne bolile Alzheimer şi Parkinson şi poate fi de folos diabeticilor.

Vezi ce alte beneficii are ciocolata caldă aici.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg