Beneficiile incredibile ale ciocolatei calde

1 68193 original jpg jpeg

Ce poate fi mai delicios decât o cană de ciocolată caldă, care să-ţi bucure dimineţile de toamnă târzie? Cu siguranţă este una dintre cele mai plăcute băuturi pe care le poţi savura, dar ştiai că este şi foarte sănătoasă?

Ciocolata caldă,făcută din cacao,este o băutură cu tradiţie ce datează încă de acum 3000 de ani,din perioada maiaşilor şi aztecilor. Boaba de cacao era venerată de către culturile din Mesoamerica,care beau deseori pudra de cacao condimentată şi rece. După ce a fost descoperită de cuceritorii europeni,boaba de cacao a devenit un produs de import preţios.

În Europa,untul de cacao a fost îndulcit cu zahăr şi apoi s-a transformat în delicioasa băutură pe care o consumăm astăzi. Cele mai multe dintre versiunile găsite în comerţ au zahăr,îndulcitori şi alte ingrediente adăugate care interferează cu beneficiile sale,aşa că dacă vrei să te bucuri de efectele ei benefice,prepară-ţi acasă ciocolata caldă din cacao.1. Ciocolata caldă este o băutură plină de antioxidanţi puternici,care luptă împtriva efectului negativ al radicalilor liberi. Mai mult,conform unui studiu realizat de Cornell University,concentraţia de antioxidanţi dintr-o cană o depăşeşte pe cea dintr-un pahar de vin. Antioxidanţii diverşi din cacao previn cancerul,bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea prematură,iar vestea cea bună este că aceştia sunt "activaţi" prin încălzire.

2. Într-o cană de ciocolată caldă avem compuşi fenolici preţioşi,precum acidul gallic,care previne bolile Alzheimer şi Parkinson şi poate fi de folos diabeticilor.

Vezi ce alte beneficii are ciocolata caldă aici.