Beneficiile miraculoase ale smochinelor

Smochinele sunt bogate în beta-caroten, în vitaminele A, C, E şi K, plus alte vitamine şi minerale cum ar fi calciul, cuprul, fierul... Iată la ce este bun consumul lor.
Previn cancerul. Conţinutul de cumarină din smochine poate reduce riscul de cancer de prostată. Consumul regulat de smochine reduce,de asemenea,riscului de cancer de sân şi cancerul de colon.Reduc colesterolul. Fibrele solubile găsite în smochine, numite pectine,ajută la reducerea colesterolului din sânge.Previn hipertensiunea arterială şi atacul de cord. Conţinutul de potasiu,Omega-3 şi Omega-6 din fructele de smochin menţin stabilă tensiunea arterială.Ajută la vindecarea diabetului zaharat.Frunzele de smochin au proprietăţi de vindecare. Decoctul din frunze de smochin poate ajuta pacienţii cu diabet zaharat în a reduce aportul de insulină.
Alte beneficii
Consumul de smochine poate reduce oboseala,îmbunătăţeşte memoria şi previne anemia.
Datorită efectului său laxativ,consumul acestor fructe este recomandat în cazuri de constipaţie cronică.
Smochinele sunt eficiente în tratamentul de vindecare a hemoroizilor.
Smochinele sunt bogate în calciu şi potasiu,iar asta previne subţierea oaselor (osteoporoza) şi ajută la creşterea densităţii osoase.
Triptofanul din compoziţie induce un somn bun şi te scapă de insomnii.